banner333

banner309

Afetlere Hazırlık Yılı Münasebetiyle Fotoğraf Sergisi ve Araç Gereç Tanıtımı Yapıldı

Gümüşhane’de İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılının ‘Afetlere Hazırlık Yılı’ ilan edilmesi nedeniyle arama kurtarma faaliyetleriyle ilgili fotoğraf sergisi ve araç gereç tanıtımı programı yapıldı.

Gümüşhane 31.07.2019, 08:26
Afetlere Hazırlık Yılı Münasebetiyle Fotoğraf Sergisi ve Araç Gereç Tanıtımı Yapıldı
banner400

Vali Kamuran TAŞBİLEK, Valilik giriş katında açılan fotoğraf sergisini gezdikten sonra Valilik binası önünde arama ve kurtarma hizmetlerinde kullanılan araç, gereç ve ekipmanları inceledi, makinelerin çalışma sistemiyle ilgili arama kurtarma uzmanlarından bilgi aldı.

Serginin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Sayın Valimiz, afete yönelik hazırlıkları daha dinamik tutabilmek, afete yönelik potansiyellerin, makine, ekipman ve personelin hangi noktada olduklarını görebilmek ve vatandaşlarda afet bilincini oluşturabilmek amacıyla bu tür etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Gümüşhane’nin, coğrafi yapısı itibariyle her an bir afetin oluşmasına, doğal ya da  insan kaynaklı kazaların oluşmasına çok uygun bir bölge olduğunu kaydeden Sayın Valimiz, şehir olarak makine, ekipman, teçhizat noktasında Türkiye’de çok iyi bir noktada olduklarını belirterek, “Afet olduğu an ivedilikle müdahale etmek ve oluşan hasarları en aza indirgemek amacıyla gücümüzü, potansiyelimizi görmek, değerlendirmek açısından bu etkinlikler önemli. Bu makineler ve ekipmanlar bizim için çok kıymetli, çok önemli. Vatandaşlarımız da bunları görsün ki her an gerçekleşebilecek afetlere yönelik bir farkındalık oluşsun istiyoruz” dedi.

Fotoğraf sergisinde de bir kez daha afetin hayatın içerisinde olan bir şey olduğunu gördüklerini dile getiren Sayın Valimiz, “İnsanlar zor duruma düşünce devletimizin ve sivil inisiyatifin bu tür imkanlarına müracaat etmek durumunda kalıyorlar. Devlet olarak bu konuda çok ciddi bir farkındalık oluştu. Başta İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU olmak üzere bütün yetkililerimiz, bütün birimlerimiz, bütün arkadaşlarımız bunun farkındalar. Bakanımızın da bize direktifleri, illerimizin afete hazır hale getirmek,  bizlere emanet olan insanlarımızın can ve mal emniyetini koruma noktasında hazır, zinde ve diri olmamız. İlimizde afet eğitimi noktasında da çok iyi durumdayız. Çok detaylı eğitimler verdik, vermeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Yakın zamanda hem eğitimleri tekrar etmek hem de afetlere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla bir tatbikat planlaması yaptıklarını dile getiren Sayın Valimiz, “O tatbikat çerçevesinde de vatandaşlarımızın dikkatini bu noktaya çekmek, ayriyeten afette görev alacak birimlerin de sadece dosyalar üzerinde hazır olmasından ziyade pratikte de o göreve ne kadar hazır olduğunu görmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11