banner333

banner309

Eskişehir’de Gümüşhaneliler Piknikte Buluştular

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği üyeleri, Çatacık doğal mesire alanında düzenlenen piknikte bir araya geldiler.

Gurbet 31.07.2019, 08:30
Eskişehir’de Gümüşhaneliler Piknikte Buluştular
banner400

Mihalıççık İlçesine bağlı doğal tabiat parkı ve mesire yeri olan Çatacık Ormanlarında düzenlenen 10. Geleneksel Darcanlar pikniğine katılım yoğundu. Hemşehrimiz Mustafa Darcan’nın davetine başta Bilecik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı hemşerimiz Prof.Dr.Cihan Darcan, Odunpazarı İlçe Nüfus Müdürü hemşerimiz Ahmet Fuat Çamlıbel, Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Ataman, yönetim kurulu üyeleri,Kütahyada ikamet eden hemşehrilerimiz ile 7’den 70’e çok sayıda davetli katıldı.

Aslen Gümüşhane Merkez Aktutan köyünden olan İş Adamı hemşehrimiz Mustafa Darcan yaptığı konuşmada dedesinin 170 yıl önce Gümüşhane’den gelerek Mihalıççık İlçesinde çalışmaya başladığını bir daha geri dönmediğini söyledi.

Mustafa Darcan ;“Bugün çok kıymetli hemşerilerimizle birlikte Darcanlar ailesi olarak tanışma ve kaynaşma pikniğinin 10.sunu düzenliyoruz. Bizlerin kökleri Gümüşhane’ye gidiyor. Dedem Aktutan köyünden Elemanoğullarındandır. Ancak biz bir sefer köyümüze akrabalarımızı görmek için gidebildik. Rahmetli dedem ve babam hep geçmişten bize anlatırdı. Gümüşhaneli olduğumuzu her fırsatta söylerdiler. Bizde aslımızı unutmuyoruz.” Dedi.

Bizleri bir araya getiren Mustafa Darcan ağabeyimize çok teşekkür ediyoruz diye açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı İrfan Ataman katılım gösteren üyelere ve ulaşım desteği sağlayan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Beye teşekkür etti.Dernek Başkanı İrfan Ataman yaptığı konuşmada gelen talepler üzerine yakın zamanda Gümüşhane gezisi yapmayı düşündüklerini sözlerine ekledi.

Bilecik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı hemşerimiz Prof.Dr.Cihan Darcan’da yaptığı konuşmada;“Darcanlar sülalesinin gelenekselleşen pikniğinin bu yıl 10. cusunu gerçekleştirdik. Akrabalık bağlarının güçlenmesine, yeni neslin birbirini tanımasına katkı sağlayan bu organizasyonu düzenleyen ve katılan tüm akrabalarıma ve dostlarıma sonsuz kere teşekkürlerimi sunarım. Rabbim birliğimizi ve dirliğimizi daim eylesin. Ayrıca pikniğimize katılan Danışma kurulu üyesi olduğum Eskişehirde yaşayan Gümüşhaneliler Derneği yönetim kurulu üyeleri ile katılan dernek üyelerine de teşekkürlerimizi sunuyorum.” Dedi.

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneğinin yaptırmış olduğu dernek logosu yazılı şapkalar pikniğe katılan hemşerilerimize dağıtıldığı piknikte kemençe eşliğinde horonlar oynandı. Güzel bir gün geçirdiklerini belirten dernek üyeleri Darcanlar ve Gümüşhaneliler Derneğine teşekkür ettiler.

Yorumlar (1)
Cengiz Yılmaz 5 yıl önce
Bende bir gumushaneli olarak sizden gurur duyuyorum selamlar
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38