banner333

banner309

30 Ağustos mesajları

Gümüşhane'de 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Gümüşhane 29.08.2023, 13:33 30.08.2023, 09:31
30 Ağustos mesajları
banner400

VALİ ALPER TANRISEVER

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, ordu-millet kenetlenmesiyle kazanılan 30 Ağustos Zaferi’nin 101. yıl dönümünü birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.

101 yıl önce bugün, Kahraman Türk Ordusu, bu ülkenin birliğine, dirliğine, istiklaline kast eden düşmana karşı en anlamlı cevabı vererek ve bu büyük zafere imzasını atmıştır. Tıpkı o gün olduğu gibi bugün de tek yürek halinde gönüllerimiz bir, ideallerimiz bir, hayallerimiz, kaderimiz birdir. Bu anlayışla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma yolunda emin adımlarla ilerleyen milletimiz, bu yolda kendisini engellemeye çalışan mihrakların kurduğu tuzakları dün olduğu gibi bugün de bozacak inanç ve kararlılığa sahiptir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tarihi şanlı zaferlerle dolu aziz milletimizin yeniden doğuşunu müjdeleyen ve Cumhuriyetimize hayat veren büyük zaferin 101. yıldönümünü en içten duygularımla kutluyor; Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanları başta olmak üzere, canları ve kanlarıyla bu toprakları vatan yapan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyor, Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyorum.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Çimen, 30 Ağustos 1922 tarihinde Anadolu'nun vatanımız olarak yeniden tescili olan Büyük Zafer’in 101. yıl dönümünün olduğunu belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos 1922'de tarihe altın harflerle yazılmış eşsiz bir zaferle sonuçlandığını ve Türk Milleti’nin, hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuştuğunu kaydeden Başkan Çimen, mesajında şunları söyledi: “Türk milletinin 1919 yılında Samsun’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde başlattığı istiklal mücadelesi, tüm yokluk, yoksulluk ve imkânsızlıklara rağmen 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle zafere taşınmıştır. Türk milleti, boyunduruk kabul etmeyeceğini, bağımsızlığını hiçbir şekilde terk etmeyeceğini 30 Ağustos 1922'de tüm dünyaya ilan etmiştir. Milletimiz bu zaferle, milli birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiştir. Ayrıca hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir. 30 Ağustos Zaferi, milletimizin canından daha aziz bildiği vatan topraklarında bağımsız yaşama iradesinin tüm dünyaya ilanıdır. Bu zafer, önemli bir askeri başarı olmanın yanı sıra milletimizin sarsılmaz azminin, sahip olduğu üstün iradenin, vatan ve millet sevgisinin, eşsiz kahramanlığın, güçlü birlik ve beraberliğin de unutulmaz sembolüdür. Bu zafer; bütün yokluklara, imkânsızlıklara rağmen yüreği vatan sevgisi ve imanla dolu ordumuzun, milletle kenetlenerek gösterdiği büyük kahramanlıkların ve şanlı mücadelenin sonucunda elde edilen büyük bir zaferdir. Bu vesileyle Büyük Taarruzun Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını ve bugüne kadar mukaddes değerler uğrunda canını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle yad ediyorum.”

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Anadolu’nun ebedi Türk yurdu olarak tescil edildiği Büyük Zafer’in 101’inci yıldönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutlamaktayız. Ülkemiz yüzlerce yıllık tarihinde birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmuş, tüm tehditlere ve saldırılara karşı dimdik ayakta kalmıştır. Türk milleti olarak yüzlerce yıldır her türlü baskı ve uygulamaya karşı verdiğimiz mücadele, küresel dünya ölçeğinde bugün de farklı alanlarda sürmektedir. Bizleri verdiğimiz bu mücadelelerde güçlü kılan, tarih sahnesinde öne çıkaran da bu birlik ve beraberlik ruhudur. Bize zarar vermek isteyen şer odaklı işbirlikçilerin birlik ve beraberliğimize zarar veremeyeceklerini bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha anımsatmak isterim.

Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli sağlamlaştırılmış, bağımsızlığı ve varlığı adına asla taviz vermeyen aziz milletimiz bunu tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Bunun son örneği olan 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain kalkışmada devletimizin bekasına ve milletimizin bağımsızlığına kastedilemeyeceğini bu millet göstermiştir. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın bizi geçmişin şanlı tarih sayfalarından dersler çıkararak geleceğin yeni ve güçlü Türkiye’sine ulaştıracak feyzi ve inancı pekiştireceğine inanıyorum.

Bu vesile ile de başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bağımsızlık ve vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, şanlı zaferleriyle tarihe sığmayan büyük Türk komutanlarımızı, şehit ve gazilerimizi şükran ve saygıyla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum.”

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“101 yıl önce aziz şehitlerimizin destansı mücadeleleri ve mübarek kanlarıyla tescil edilen bu irade gücünden hiçbir şey kaybetmeden ilelebet bu vatan topraklarında hüküm sürecek.

30 Ağustos 1922 günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlığında kazandığı bu kutlu zafer ile Türk Milletinin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılık tüm dünyaya ilan edilmiştir. Her aşaması kahramanlık destanlarıyla dolu Milli Mücadele sonucunda elde edilen şanlı zaferle birlikte, aynı zamanda Cumhuriyetimizin temelleri de atılmıştır. Bugün, bizlere düşen görev, bütün imkânsızlıklara, yokluklara rağmen tüm zorlukları aşarak kurduğumuz Cumhuriyetimizi daha da yüceltmek, daha da güçlendirmek olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yılını bir kez daha tebrik ediyor; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Milli Mücadelenin tüm kahramanlarını, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyorum.”

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

“Şanlı bir tarihe sahip aziz milletimizin kahramanlıklarla örülü bağımsızlık mücadelesini taçlandıran zaferin 101. yıl dönümündeyiz. Dünyada eşine ender rastlanan 30 Ağustos Zaferi'yle Türk milleti, vatan bütünlüğünden ve hürriyetinden taviz vermeyeceğini bütün dünyaya ilan etmiştir. Bu zaferin yaktığı ateş, hürriyet azmindeki başka milletlerin de yolunu aydınlatmıştır. Büyük Zafer'in 101. Yıl dönümünde, tarihten aldığımız güçle bağımsızlık ruhunu daima yaşatacak gençler yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Geçmişiyle onur duyan ve istikbaline sahip çıkan evlatlarımız, yarınlarımızın en güçlü teminatıdır. Bu duygularla Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahraman Mehmetçiklerimize Allah tan rahmet diliyorum. Ruhları Şad Makamları cennet olsun. Saygıdeğer Büyük Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum.”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 03:40
Güneş 05:17
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:22
Yatsı 20:52