banner333

banner309

18 Mart Mesajları

Gümüşhane'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. yıldönümü dolayısıyla yayımlanan kutlama mesajları.

Gümüşhane 16.03.2021, 23:30 16.03.2021, 19:35
18 Mart Mesajları
banner400

Gümüşhane'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. yıldönümü dolayısıyla yayımlanan kutlama mesajları.

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Tarihe altın harflerle yazılan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıl dönümünü millet olarak kutlamanın sevincini ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onur ve gururunu yaşamaktayız.

Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart Çanakkale Zaferi, topraklarımıza göz diken ve işgale kalkışan yedi düvele karşı, vatanseverlik, cesaret gibi yüksek faziletleri kahramanca gösteren şehitlerimizin anılması bakımından da çok önemli ve anlamlı bir gündür.

İnsanımızın birlik ve beraberliği ile Çanakkale’de ortaya konan mücadele, eşsiz bir destandır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kelimeleriyle Çanakkale 'Bugünümüzü kurtaran, maziye kahramanlığını ve büyüklüğünü iade eden, bu toprakları bize ebedi vatan yapan' zaferin adıdır. Yurdun dört bir yanından kopup gelen yiğitler, düşmana karşı aynı gaye uğruna çarpan yürekleriyle, Çanakkale’de omuz omuza savaşmış ve mertebelerin en yücesine ulaşmıştır.
Bizler, öncelikle onların canları pahasına bize bırakmış oldukları emanete sahip çıkmak durumundayız. Bununla beraber ölüm kalım savaşında en yüce mertebe olan şehadete eren şehitlerimize, asla tam manasıyla ödeyemeyeceğimiz minnet ve şükran borcumuzu bir nebze ödeyebilmek için, onların hatırasını en güzel şekilde yaşatmak, gelecek nesillere en doğru ve anlamlı şekilde aktarmak, anlatmak zorundayız.

Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde; bize mukaddes bir vatan emanet eden tüm şehitlerimizi ve başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

“Çanakkale Zaferi vatan topraklarını korumak için şahlanan Türk ulusunun muhteşem bir destanıdır. Her yıl 18 Mart’ta kutladığımız Çanakkale Zaferi, tarihin o güne kadar tanık olmadığı Türk tarihine adını altın harflerle yazdırmış muhteşem bir zaferdir. Türk insanının kahramanlığına, cesaretine, vatanını savunmak için verdiği onurlu direnişine tüm dünya Çanakkale’de tanıklık etmiştir. Bir milletin inancının ve cesaretinin destanlaştığı Çanakkale Zaferi, milli şuurun tek yürek, tek yumruk olduğu ve vatan toprağını düşmana teslim etmemek için ölümü göze alarak “Çanakkale Geçilmez” diye haykırdığı aziz ecdadımızın kahramanlık mücadelesidir. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidirler ki kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Aziz Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir. Bu inançla Türk Milleti’nin ebedi varlığı ve devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum.”

MEMUR-SEN İL TEMSİLCİSİ HARUN ŞEKER

“Çanakkale ruhu emperyalist güçlere en güzel cevaptır.

Türk milleti Çanakkale'de tarihin seyrini değiştirdi ve insanlığa birçok hizmetlerde bulundu. Çanakkale, tarihe altın harflerle yazılması gereken büyük bir kahramanlığın, cesaretin, fedakarlığın ve sabrın destanıdır. Evden barktan, yardan ayrılarak, ölümü gülerek karşılayanların destanıdır. Çanakkale destanında ve topyekün milli mücadelede de açıkça müşahede edilmiştir ki, fakr-u zaruret içerisindeki bir millet, ihlas sırrı ve uhuvvet bağı ile el ele verince, kendisinden sayıca kat kat büyük orduları yenmiştir.

Bu aziz millet tarihte hiçbir zaman uzun boylu esaret altında kalmaya tahammül etmediği gibi, bundan sonra da sonsuza kadar boyunduruk altına girmenin ezasına katlanamaz. Bir batılının ifadesiyle, her milletin müdafaadan ümidi kesildiği anda bu milletin taarruzu başlamaktadır. Çünkü bu millet vatanını hiçbir ucuz beklentiye kurban etmemiş, değerlerini korumak dışında hiçbir hayalin peşinde koşmamıştır. Çanakkale Savaşı bu noktada Türk milletinin, dik ve sarsılmaz duruşunun ve ümitvar oluşunun destanının yazıldığı yerdir. Her karış toprağında, şehitlerimizin kanı olan bu vatanda, milletçe birlik ve beraberlik içinde yaşanması gerekir.

Milletimizin huzurunu bozacak kışkırtmalara mahal vermemek adına, birlik ve kardeşlik içerisinde sonsuza dek yaşamaya çalışmalıyız. İşte, o zaman atalarımızın bizlere bıraktığı bu vatana layık bir millet oluruz ve onların vatanımız için yaptığı fedakarlıklar anlam kazanır.

Milletçe kahramanlarımızın ortaya koyduğu bu Çanakkale ruhunu kavramaya, kuşanmaya muhtacız. Bu ruh, birlik ve beraberliğimizin, huzurumuzun teminatı ve milletimizin emperyalist güçlere en güzel cevabıdır. Bu inançla Memur-Sen olarak Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü kutluyor; 18 Mart Şehitler Günü'nde, bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11