banner333

banner309

15 Temmuz temalı fotoğraf ve resim sergisi açıldı

Gümüşhane Vali Vekili Selçuk Yosunkaya, 15 Temmuz 2016 tarihinin gerek ülkemiz gerekse dünya tarihi açısından eşi ve benzeri görülmemiş hain bir darbe girişimi olduğunu, 15 Temmuz’un tarihin altın sayfalarına altın harflerle Türk Milletinin kahramanlık destanı olarak yazılacağını söyledi.  

Gümüşhane 13.07.2017, 10:26
15 Temmuz temalı fotoğraf ve resim sergisi açıldı
banner400

Gümüşhane Vali Vekili Selçuk Yosunkaya, 15 Temmuz 2016 tarihinin gerek ülkemiz gerekse dünya tarihi açısından eşi ve benzeri görülmemiş hain bir darbe girişimi olduğunu, 15 Temmuz’un tarihin altın sayfalarına altın harflerle Türk Milletinin kahramanlık destanı olarak yazılacağını söyledi.  

Gümüşhane Valiliği, Gümüşhane Belediyesi ve Anadolu Ajansı'nın (AA) katkılarıyla düzenlenen 15 Temmuz temalı fotoğraf ve resim sergisi açıldı.
15 Temmuz Zafer Meydanı'nda düzenlenen ve açılışına TRT binasındaki olaylarda yaralanan gazi Yaşar Parlak'ın da katıldığı sergide, öğrencilerin gözünden 15 Temmuz'u anlatan resimler ile AA muhabirlerinin darbe girişimi sırasında ve sonrasında çektiği karelerin bulunduğu 15 Temmuz konulu fotoğraflar da yer alıyor.

“BU OLAY HAİN BİR DARBE GİRİŞİMİDİR”

Gümüşhane Vali Vekili Selçuk Yosunkaya, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz 2016 tarihinin gerek ülkemiz gerekse dünya tarihi açısından eşi ve benzeri görülmemiş hain bir darbe girişimi olduğunu belirterek, “Bu olay hain bir darbe girişimi olmanın yanı sıra ülkemize en büyük ihanettir. 15 Temmuz tarihi tarihin altın sayfalarına altın harflerle yazılacak milletimizin kahramanlık destanıdır” dedi

“KÖKLERİ DIŞARIDA OLAN ŞUURSUZ VE BEDBAHT GRUP”

Kökleri dışarıda olan şuursuz ve bedbaht bir grubun tarafından organize edilen darbe girişiminin aziz milletimizin kahramanlığı ve Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından bastırıldığının altını çizen Yosunkaya, “Bu aziz millet bir kez daha tarih sayfasındaki ulvi yerini almıştır. Ben şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha şükran ve minnetle yad ediyor, Allah Yüce Türk Milleti’ni ilelebet payidar kılsın” diye konuştu.

“EMPERYALİST ÜLKELERİN TAHAMMÜLÜ KALMADI”

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül ise yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un sadece 15 Temmuz gecesi gerçekleşen olaylarla değerlendirilmesinin eksik kalacağını söyledi.

Türkiye'nin gelişmekte, büyümekte, güçlü bir ülke halinde hedefine emin adımlarla ilerlemekte olduğunu kaydeden Akgül, Türkiye'nin gelişimine emperyalist ülkelerin tahammülünün kalmadığını savundu.

“İÇİMİZE SIZMIŞ İHANET ŞEBEKELERİ”

Akgül, emperyalist ülkelerin Türkiye'nin gelişimine engel olmaya çalıştıklarına dikkati çekerek, "Bu gelişmeye engel olurken en büyük güçleri içimize sızmış olan ihanet şebekeleridir.  Bu ihanet şebekelerinin başında da FETÖ terör örgütü gelmektedir. 15 Temmuz’a gelirken yaşadığımız bazı olayları doğru analiz etmiş olabilseydik belki 15 Temmuz bu kadar büyük bir yıkım meydana getirmeyecekti. İmtiyazını kaybetmiş bütün kesimler 15 Temmuz darbe girişiminin karşısında dik duramadılar. O gece darbe girişimini bu millet kurşunlara göğüs gererek engellemiştir" ifadelerini kullandı.

“YENİ BİR ALGI OLUŞTURMANIN PEŞİNDELER”

15 Temmuz’dan sonraki hain darbe girişiminin stratejisinin değiştiğini vurgulayan Akgül, şunları söyledi: “Yine bir algı peşindeler. Bu ülkenin yüzde 47’si ile iktidar olmuş iktidar partisi kapatılırken ‘bu ülkede adalet var’ diyenler artık bu ülkede adalet olmadığını iddia ederek eylemlere başlamışlardır. Kesinlikle bu ülkede artık demokrasinin ve adaletin olduğunu benim güvenim tamdır. Çünkü artık imtiyazlı kesimler adalet aramaya başladılar. Bugüne kadar hep imtiyazlı davrananlar bu ülkenin imtiyazından faydalananlar, artık imtiyazlı bir yaşamı sürdüremeyeceklerdir. Onlar, demokrasisi gelişmiş, büyümesini sağlamış bir ülkede yaşama hakkının olmadığını anladılar. Şu anda en büyük çabaları FETÖ terör örgütü ile ilgili yargılamalıdaki adaletsizlik iddialarını algı olarak öne sürmek. 250 şehit verdik. 2193 gazimiz var. Gazilerimiz burada. Bu ülkede eğer biz bunların kanını hiçe sayarak bunlara zulmedenleri bu ülkenin işgal girişimine zemin hazırlayanları, bu ülkenin bütün kaynaklarına ihanet ederek  mağdur konumuna taşıyacaksak bizlere yazılar olsun. Ama biz şunu biliyoruz ki bu ülkede adalet bağımsız ve tarafsızdır. Adalet kendi işini yapacak. Hain darbe girişiminde bulunanlar bu ülkeye hesabını vereceklerdir.”

“5 ŞEHİDİMİZ 38 GAZİMİZ VAR”

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de yaptığı konuşmada, düzenlenen fotoğraf sergisinde 916 eser arasından seçilen 185 eserin yer olduğunu belirterek, “Geçen yıl Belediye Meclisimizi toplantıya çağırarak bu meydanın adını 15 Temmuz Zafer Meydanı olarak değiştirdik. 30 Ağustos tarihinde uçağımızın bulunduğu bölgeye de 15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Anıtı yapacağız. Şehit ve gazilerimizi orada da yaşatacağız. Belediye olarak amacımız 15 Temmuz’u unutmadık ve unutturmayacağız. Bu cennet vatan için tanklara göğüslerini siper eden aziz milletime şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz’da Gümüşhane olarak bizim de 5 şehit 38 gazimiz var. Gazilerimizi bu süreç içerisinde ilimizde ağırlayacağız” diye konuştu.

Yapılan konuşmalar sonunda serginin açılışı yapılarak gezildi, belediyenin hazırlamış olduğu 15 Temmuz Hatıra Defterine etkinliğe katılanlar ve vatandaşlar görüşlerini yazdılar.

“İPLERİNİ BEN ÇEKMEYE HAZIRIM”

Serginin açılışına gelen Ahmet Doğan adlı vatandaş ise “FETÖ kalkışması hain darbe girişimi otomatikman Amerika ve dış ülkelerle beraber işbirliği ile yapıldı. Bunlar Amerikan uşağıdır. Bunlar PKK’dan daha tehlikeli. Bunları devletimiz tespit etsin, suçlarını kanıtladıktan sonra idam etsin. İplerini ben çekmeye hazırım. Vatan yoksa, namus da yok, din de yok, hiç bir şey de yok. Canımız varsa bu vatan için var. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımıza sahip çıkacağız, hükümetimize sahip çıkacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında, arkasında olacağız. Bu vatan için ölmeye değer” dedi.

“HEMEN KARAKOLA KOŞTUM”

15 Temmuz gazilerinden Gümüşhaneli Yaşar Parlak, gazetemize yaptığı açıklamada, 15 Temmuz akşamı hain ve kahpe darbe girişimini telefonundan öğrendiğini belirterek, yaşadıkları anlattı. Parlak, “Hemen evimizin yakınındaki karakola koştum. Vatandaşlarla birlikte karakolun güvenliğini sağladık. Karakol polisleri bize, ‘ne olur bizi bırakmayın’ çağrısında bulundular. Kısa bir süre sonra tankların geldiğini öğrendik” dedi.

“ADLİYENİN GÜVENLİĞİNİ SAĞLADIK”

“Daha sonra bize Taksim tarafında durumun kötü olduğu bilgisi gelince bölünerek kimimiz karakolda kaldık, kimimiz köprüye doğru yürüdük” diyen Parlak, şöyle devam etti:

“Bir grup ise havaalanına doğru yürüdü. Benim de içinde bulunduğum grup ise köprüye doğru yola çıktığımızda 150-200 kişi kadardık. Mecidiyeköy tarafına doğru geldiğimizde bu sayı 500-600 kişi oldu. Daha sonra adliyenin güvenliğini sağladık. Adliyeye de tankların geleceği söylendi. Daha sonra yol ayrımına geldiğimizde TRT radyoda da sıkıntılar olduğu bilgisi bize geldi. TRT radyoyu ele geçirmeye çalıştıklarını öğrendik. Bunun üzerine yönümüzü o yöne doğru çevirdik.”

2 BİN KİŞİ OLDUK

Yola 150-200 kişi ile çıktıklarını, TRT Radyonun önüne gelince sayının 2 bin kişi olduğunu kaydederek, şöyle devam etti: “TRT Radyoya yaklaştığımızda biraz geride kalmıştım. Yapı olarak, biraz da Gümüşhaneli olduğumuzdan kaynaklanmış olacak en öne geçtim. TRT Radyonun önünde 3-5 metre mesafede hepimizi vurdular. Bana beş kurşun isabet etti. Dört kez ameliyat oldum. Ameliyatlarım hala devam ediyor.”

“BU MİLLETİN ÇANAKKALE RUHU BİTMEZ”

Türk Milletinin Çanakkale ruhu bitmeyeceğini ifade eden Parlak, “Çanakkale ruhu bitmeyecek de. Diyorlar ya ‘bu bizim gençlerimizden hiçbir şey olmaz’ ama hepsi o gün aslanlar gibi tanklara, helikopterlere, kurşunlara göğüs gerdiler. Hepsi benim birer kan kardeşim oldu. Benim bacaklarımda sıkıntılar var, vatanım için hiç önemli değil. İki bastonla hayatımı geçirmeye çalışıyorum ama bugün bile böyle kahpe bir girişim olursa en önde kendimi parçalarım. Bacaklarımın olup olmaması önemli değil, vatan benim için daha önemli” dedi.

“BELEDİYENİN DAVETİ ÜZERİNE GELDİM”

Kendisinin İstanbul’da ikamet ettiğini belirten Yaşar Parlak, “Sağ olsun Belediye Başkanımız beni Gümüşhane’ye davet etti, onun daveti üzerine memleketime geldim. Başkan Ercan Çimen, bizi onure etti. Onun bu kibar davetini geri çevirmek istemedik. Bu ülkenin her tarafı bizim toprağımız. Bir karış toprağı için canımızı her zaman vermeye hazırız. Biraz da kan çekti, onun için Gümüşhane’ye geldik, güzel bir şekilde de bizi ağırlıyorlar” diye konuştu.

“BÜYÜYÜNCE KÜÇÜKLERİME ANLATACAĞIM”

İlkokul öğrencisi Kerem İbili de, “15 Temmuz da herkes çok vatanseverlik yaptı, çok kahramancaydı. Tüm herkes heyecanlıydı. Ama sonunda geçti. Çok şükür ki böyle bir olayı da atlattık. Çok mutluyum geçtiği için. O gece bizde annemle kapıdaydık. Annemle konuşuyorduk. Ama geçeceğini bilmiyordum bende korkuyordum. Ama geçince ben de bir rahatladım. 15 Temmuz çok büyük bir darbe girişimi olduğu için onu hiç unutmayacağım. Büyüyünce de küçüğüme, vatanıma bunu bildireceğim. Herkes Türk milletinin gücünü anlayacak”

Etkinliğe Gümüşhane Vali Vekili Selçuk Yosunkaya, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Çevik, Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, kurum müdürleri, MHP Gümüşhane İl Başkanı Nadim Aydın, sivil toplum kuruluşların temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İbrahim Özdemir-Figen Tok

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09