banner333

banner309

Özden Bostan, Efeler liginde kalıcı olabilmek için takıma sahip çıkmalıyız.

Voleybol 1.ligde gösterdiği performans ile Efeler Ligine çıkma başarısı gösteren TKD Kuzey Enerji Gümüşhane Torul Gençlik Kulüp Başkanı Özden Bostan, Efeler liginde kalıcı olabilmek için takıma sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Gümüşsu Gümüşhanespor 13.07.2017, 10:29
Özden Bostan, Efeler liginde kalıcı olabilmek için takıma sahip çıkmalıyız.
banner400

Voleybol 1.ligde gösterdiği performans ile Efeler Ligine çıkma başarısı gösteren TKD Kuzey Enerji Gümüşhane Torul Gençlik Kulüp Başkanı Özden Bostan, Efeler liginde kalıcı olabilmek için takıma sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

“Şartların Oluşması Gerekiyor”

Gümüşhane’de basın mensupları ile tarihi Özdenoğlu Konağında toplantı gerçekleştiren Başkan Bostan, “Efeler Ligi’nden çekilmemiz söz konusu değil ama lige başlamak içinse gereken şartların oluşması gerekiyor. Bizimle birlikte, bizden daha büyük bütçelerle Efeler Ligine yükselme mücadelesi veren ancak başaramayan takımların bu konuda beklentileri olduğunu biliyoruz. Çünkü bizim çıktığımız lig zirve. Oradan yukarısı yok. Şu anda Efeler Liginde Türkiye’nin en büyük 12 markası var. O markalardan birisi de Gümüşhane Torul Gençlik Spor Kulübü’dür. Kulübümüz spor anlamında tartışmasız ilimizin en büyük markasıdır” ifadelerini kullandı.

Bostan, “Efeler Ligine yükselmelerinden daha önemlisi altyapıya verdiğimiz değerdir. Şu anda altyapılarımızda yüzden fazla lisanslı sporcumuz var. Lise takımımız, genç takımlarımız başarıdan başarıya koşuyor ve voleybol camiası bizim altyapımızı gıptayla izliyor. Lise takımımız var ama tüm ilçelerdeki 5 ve 6.sınıf öğrencilerimize malzeme ve voleybol topları dağıtarak, voleybolu sevdiriyoruz. Ayrıca gerek ilimizde gerekse il dışında BESYO kazanan birçok gencimizi BESYO sınavlarına hazırladık” dedi.

“Gururluyuz”  

Yaptıkları araştırmalarda çocukların yüzde 80’i voleybol oynadığını dile getiren Bostan, “Yüzde 20’si ise diğer sporları yapıyor. Ben burada futbol hakemliği yaptığım dönemlerde ilimizde 24 tane amatör futbol takımı vardı. Şimdi ise bu sayı 7’ye düşmüş. Yani çocuklarımız ve gençlerimiz salon sporlarına yöneliyor. Bu değişimde kulübümüzün katkısı yadsınamaz. Şunu gururla ifade edebilirim ki, şehrimiz gençliğine en büyük katkıyı yapan Gümüşhane Torul Gençlik ve Spor Kulübü’dür. Ve kulübümüz ilimizde salon sporlarının amiralidir” şeklinde konuştu.

Bostan,“Türkiye’nin en büyük markalarının içinde olmanın bir bedeli var. Bu şehrin kulübümüze en az 2 milyon katkı vermesi lazım. Bunun 1 milyonu hemen diğer 1 milyonu ise sezon sonuna kadar kasamıza girmesi lazım. Şu anda zaten mevcut borcumuz 2,5 milyon civarında. Bunu bir kenara bırakarak söylüyorum. Eğer bu 2 milyon katkıyı alamazsak, izleyeceğimiz tek bir yol kalıyor. Genç takımımızla sahaya çıkacağız ve Efeler Liginde misafir olmayı kabul edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

“Takımın Geleceğini Şehir Belirleyecek”

Takımın geleceğini şehrin belirleyeceğinin altını çizen Bostan, “Şehrimizin adını zirvede mi tutacağız, yoksa averaj takımı olarak küme mi düşeceğiz bunun kararını yine şehrimiz verecek. 4 yıllık başkanlık dönemimin ilk 2 yılında gayet tedbirli gittik. Hem eski borçlarımızı kapattık hem de çok büyük açıklar vermeden sezonları tamamladık. Son 2 yılımızda ise tam anlamıyla frene basmaktan vazgeçip hedefimizi Efeler Ligi olarak netleştirdik. Frene basmaktan vazgeçmemizin sebebi bizim hesapsızlığımız veya tedbirsizliğimiz değil. Bize verilen sözlere istinaden bu hamleleri yaptık. Sonuçta geçen sezon yaklaşık 600 bin, bu sezon ise 900 bin eksiyle toplamda 1,5 milyon açık verdik. Bu yükün altından benim veya başka birisinin tek başına kalkması mümkün değildir. Şimdi tıkandığımız noktadayız. Dediğim gibi nerede olacağımızın kararını şehrimiz verecek” şeklinde konuştu.

Başkan Bostan daha sonra şunları kaydetti:  “Torul Kaymakamımız ve Torul Belediye Başkanımızla görüştüm. Takımımızın ligde kalıcı olması konusunda hevesliler ve güçleri nispetinde destek olacaklarını ifade ettiler. Milletvekillerimizle görüştüm dönüş bekliyorum. Gümüşhane Belediye Başkanımıza taleplerimizi ilettik. Sayın Valimizle görüşme imkanımız olmadı ama Sayın Kaymakamımız kulübümüz adına bir görüşme gerçekleştirecek. Bütün yetkililerimize görüşmelerimiz dışında tüm hesap bilançolarını detaylanmış şekilde sunduk. Tarafımıza yapılan dönüşler neticesinde yol haritamızı belirleyeceğiz.”

Sinan Uçar

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37