banner333

banner309

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve Gazileri Anıldı

Gümüşhane Belediyesi ve KYK Zeynep Ana Yurt Müdürlüğü’nün katkılarıyla İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve Gazileri’ni anma programı düzenlendi.

Gümüşhane 31.03.2017, 19:51
15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve Gazileri Anıldı
banner400

Gümüşhane Belediyesi ve KYK Zeynep Ana Yurt Müdürlüğü’nün katkılarıyla İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve Gazileri’ni anma programı düzenlendi.

Gümüşhane Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş, Gümüşhane Milletvekilimiz Sayın Hacı Osman Akgül, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı Murat Kahraman, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan programda, İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Adem Arslan, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Gümüşhane Milletvekilimiz Sayın Hacı Osman Akgül’ün selamlama konuşmalarının ardından yaptığı konuşmada, geçtiğimiz yıl 15 Temmuz’da gençlerimizin geleceğine kastedenlerin hain bir girişimi olduğunu kaydeden Sayın Valimiz, “Sizleri özgür ve bağımsız bir şekilde yaşamanızı istemeyen içimizdeki hainlerin yapmış oldukları bir darbe girişimiyle karşılaştık. Bizler, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin önderliğinde gazilerimizle ve 248 şehidimizle bu hain darbe girişimine hayır dedik. Bu çok değerli ve kıymetli bir şey. Keşke olmasaydı ama belki de bu sizlerin sonsuza kadar özgür ve bağımsız yaşamanız için gerekli olan bir şeydi. Onun için bunun kıymetini bilmemiz lazım.” dedi.

Gümüşhane’nin Valisi, Milletvekilleri, Belediye Başkanı, İl Emniyet Müdürü, Jandarma Alay Komutanı ve fedakâr Gümüşhaneliler olarak o gece zaman kaybetmeksizin ilk andan itibaren anayasal sisteme, seçilmiş iradeye ve Sayın Cumhurbaşkanımıza sonuna kadar sahip çıktıklarını dile getiren Sayın Valimiz, “İnsan hayatında bazı noktalar vardır ki; sizi ya kahraman yapar, ya da korkak yapar. Biz, devletimizin tüm birimleriyle bu sınavı en iyi şekilde verdiğimizi düşünüyoruz. Allah bundan sonra inşallah bizi bu sorunlarla karşılaştırmaz. Ama olsa bile Aziz milletimizin nasıl davranacağını da bütün emperyalist güçler gördü.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Diriliş’ isimli gösterinin sunulmasıyla anma programı sona erdi.

Programın ardından Sayın Valimiz ve diğer davetliler, 81 ilden gelen resimlerden oluşan 15 Temmuz konulu resim sergisini gezdiler.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46