banner333

banner309

10 Yıldır Bitmeyen Çile

Gümüşhane -Tekke arasındaki 10 kilometrelik Bölünmüş yolda çalışmalar 10 yıldır bitirilemiyor.

Gümüşhane 11.03.2017, 17:56 12.03.2017, 23:04
10 Yıldır Bitmeyen Çile
banner400

GÜMÜŞHANE TEKKE ARASI 10 KİLOMETRELİK YOL 10 YILDIR BİTİRİLMEYİ BEKLİYOR

Gümüşhane -Tekke arasındaki 10 kilometrelik Bölünmüş yolda çalışmalar 10 yıldır bitirilemiyor.

DEFALARCA İHALESİ YAPILDI, FİRMALARLA YAŞANAN SORUNLAR NEDENİYLE YILLARDIR BİTİRİLEMEDİ!
Ulaştırma Denizcilik ve haberleşme bakanlığına bağlı Karayolları 10.Bölge müdürlüğünce defalarca ihalesi yapılan, ancak mutaahhit firmalarla yaşanan sorunlar nedeniyle yapım çalışmaları yaklaşık 10 yıllardır bir türlü bitirilemeyen Gümüşhane-Tekke köyü arasındaki 10 km'lik bölünmüş yol ve tünel çalışmamaları bitirilmeyi bekliyor.

Gümüşhane'yi Bayburt ve Erzincan'a bağlayan karayolunun, Gümüşhane-Tekke köyü arasındaki yaklaşık 10 km'lik güzergahında On yıldan fazla bir süredir devam eden bölünmüş yol çalışmaları kapsamında yolun sadece bir bölümü tamamlanabildi.

BÜYÜK BÖLÜMÜ TEK YÖN OLAN KARAYOLU SÜRÜCÜLERİN KORKULU RÜYASI HALİNE GELDİ
Büyük bir bölümünü çok keskin virajların oluşturduğu karayolunda, çalışmaların uzun zamandan beri yapılamıyor olması nedeniyle, trafik akışının tek yönlü olarak verilmesi adeta kazalara da davetiye çıkarırken, sürücülerin de her an ölümle burun buruna gelmelerine neden oluyor.

VATANDAŞLAR YOLLARDAKİ KESKİN VİRAJLARA "ÖLÜM VİRAJLARI" YORUMU YAPIYORLAR.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan  sürücü vatandaşlar;
Bölünmüş yolda hız sınırının 110 km olduğunu, bu yolda 70 km hızla gitmenin bile tehlikeli olduğuna dikkat çekerek yolun virajlı bölümlerine ölümlü viraj adını verdiklerini söylediler.

ASFALT BİR YILDA DEFORME OLDU
Yapılan asfaltın baştan savma olduğunu ifade eden sürücü vatandaşlar, yolun bititilen kısımlarındaki asfaltın daha bir yıl olmadan dökülmeye başladığını ve deforme olduğuna dikkat çektiler.

TÜRKİYE GENELİNDE MEGA PROJELER BİTİRİLİYOR, GÜMÜŞHANE - TEKKE ARASINDAKİ 10 KM'LİK BÖLÜNMÜŞ KARAYOLU 10 YILDIR BİTİRİLEMİYOR!!
Görüşlerini aldığımız sürücü vatandaşlar, 
"Türkiyenin her yerinde duble yollar, viyadükler, Tüneller yapılıyor. Gümüşhane Trabzon arasına onlarca ve kilometrelerce tüneller yapılıyor. Karayolları'nın ülke genelindeki bu çalışmaları taktire şayan. Ancak Gümüşhane Tekke arasındaki 50-60 metrelik Akçakale tüneli ve 10 km'lik bölünmüş yol çalışmaları yetkililerin ve siyasilerin ilgisizliği nedeniyle 10 yıllardır bitirilemediği gibi, aynı zamanda yoldaki çalışmalar çok yavaş ve plansız ilerliyor." Açıklamasında bulundular.

"TEKKE KÖYÜ SAKİNLERİ; VİRAJLARI ORTADAN KALDIRACAK TÜNEL VEYA VİYADÜKLER BİZE ÇOK GÖRÜLDÜ" 
Nüfus yetersizliği nedeniyle Beldelikten Köy halini alan Merkeze bağlı Tekke Köyü sakinleri ise, Tekke - Gümüşhane arasında çalışmaları yıllardır devam eden yolun, sadece eski yolu genişletme çalışmalarından ibaret oduğununu, virajları ortadan kaldıracak tünel veya viyadük projesinin bölgeye çok görüldüğü söylediler.

"VİRAJLI YOL İHTİYAÇLARA CEVAP VERMEYECEK"!!
Tekke köyü sakinleri, Tekke'nin yakın zamanda Şehir merkezine mahalle olarak bağlanma olasılığının yüksek olduğunu, bu durumda yapımı devam eden çok virajlı yolun kesinlikle ihtiyaçlara cevap vermeyeceğini belirttiler.

"BİTİRİLEMEYEN YOL GÜMÜŞHANENİN BU BÖLGEYE DOĞRU GELİŞMESİNE VE BÜYÜMESİNE ENGEL TEŞKİL EDİYOR"
Yetkililerin ve siyasilerin konuyla ilgili yeterince ilgilenmediklerinden de dert yanan Tekke köyü sakinleri, 
"Yıllardan beri devam eden bölünmüş yol çalışmalarının bitirilememesi nedeniyle Köyümüz ekonomik kayıp yaşıyor. Bitirilemeyen bu virajlı yol, Gümüşhanenin bu bölgeye doğru gelişmesine ve büyümesine de önemli ölçüde engel teşkil ediyor." İfadelerini kullandılar.

TEKKELİLER ALT GEÇİT İSTİYOR
Bölünmüş yolun çalışmaların durdurulmuş olmasından dolayı, köylerinin merkezinden geçen yolda trafik akışının aylardır tek yönlü olarak verildiğini ve bu durumun tehlikeli olduğunu belirten köy sakinleri,

"Köyümüzün merkezinden geçen Karayolunda çalışmalar yarım bırakılarak durduruldu. Bu yolda aylardır trafik akışı tek yönlü olarak veriliyor. Bu durum hem sürücüler için, hemde köy halkı için çok büyük tehlike ve kaza riski taşıyor. Köyümüzün mekezinden geçen tek yönlü yolda araçlar son surat geçiyor. Özellikle yaşlılar ve çocuklarımız karşıdan karşıya geçerken büyük tehlike altında kalıyorlar ve ezilme korkusu yaşıyorlar. Bu nedenle bölünmüş yol üzerinde Alt Geçit yapılması büyük önem arzetmektedir." İfadelerini kullandılar.

YIL SONUNA KADAR ÇALIŞMALAR BİTİRİLSİN! 
Son olarak yetkilikerden konuyla yakından ilgilemelerini isteyen Tekke köyü sakinleri,
"Gerekli girişimlerin yapılarak, bölünmüş yol çalışmalarının biran önce  başlatılmasını arzu ediyoruz. Yol çalışmalarının planlı ve hızlı bir şekilde yürümesi ve yıl sonuna kadar bitirilmesi için özellikle milletvekillerimizden ve yetkililerden konunun takipcisi olmalarını istiyoruz ve bekliyoruz" ifadelerini kullandılar.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49