banner333

banner309

10 Kasım Mesajları

Gümüşhane'de 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82’inci yılı nedeniyle yayımlanan mesajlar.

Gümüşhane 09.11.2020, 15:55
10 Kasım Mesajları
banner400

Gümüşhane'de 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82’inci yılı nedeniyle yayımlanan mesajlar.

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Cumhuriyetimizin kurucusu ve bağımsızlığımızın mimarı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 82. yıl dönümünde, Türk Milleti olarak bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyoruz.

İçinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkânlara rağmen Aziz Milletimizin, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verdiği var olma ve yeniden yükselme mücadelesinin muhteşem destanı olan Kurtuluş Savaşı’yla ortaya koyduğu 'Ya İstiklal Ya Ölüm' iradesi, Cumhuriyet’in ilanıyla pekişmiş ve perçinlenmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, umutların yok olduğu bir dönemde, milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirmeyi başarmış, milletimizin inancı ve vatan sevgisinden aldığı güçle, Tük Milleti'nin esaret altında tutulamayacağını bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir.

Bugün bizlere düşen; bir olarak, birlik olarak hareket etmek ve aziz devletimizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve düşünceleri ışığında, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine taşımaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bir kez daha şükran ve rahmetle anıyorum.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Atatürk'ün bu ülkenin ve milletimizin ortak değerlerinden biri olduğunu belirterek, "1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı İstiklal Harbimizi, 1923'te Ankara'da Cumhuriyeti kurarak zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal, adını tarihe nakşettirmiş kahraman bir asker, büyük bir devlet adamıdır. 10 Kasım 1938 yılında aramızdan bedenen ayrılan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri ve eserleri ile bu topraklarda yaşadığını ve ebediyen de yaşayacaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu ve milli mücadelemizin önderi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 82. yılında şükran ve saygıyla yâd ediyoruz" dedi.

Atatürk'ün, tarihe ve insanlığa örnek olduğunu ifade eden Başkan Çimen, mesajında şunları kaydetti: “Milletimiz tüm fertleriyle topyekûn bir mücadele verdiği Kurtuluş Savaşı'nı zafere ulaştıran Atatürk'ün, milletten aldığı güçle büyük başarılara imza atarak dünya tarihinde saygın bir yer edindi. Geleceğe her zamankinden daha büyük bir ümitle, daha büyük bir kararlılıkla yürürken bizler de bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyetimize sahip çıkıyor, ülkemizi daha ileriye taşıyacak adımları yılmadan, yorulmadan hayata geçiriyoruz. Cumhuriyetimizin ilanıyla birlikte, milli iradenin hâkimiyetini, adaletin tesisini, insan hak ve özgürlüklerinin muhafazasını ve çoğulcu demokratik prensiplerin eksiksiz uygulanmasını ülkemiz için hedef gösteren Mustafa Kemal Atatürk, milletimizi bu idealler etrafında birleştirmiştir. Atatürk, doğunun dinamikleri ile batının dengelerini çatışmadan uzak, barışçı bir üslupla harmanlayarak, ülkemizin modern dünyayla bütünleşmesini, değişim ve dönüşümünü sağlamıştır. Tüm dünyanın takdirine mahzar olmuş bir lider olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamalı, milli irade aşığı bir şahsiyet, bir insan olarak gençlerimize ve çocuklarımıza anlatmalıyız. Cumhuriyetimizin kuruluşunda yaşanan zorlukları ve verilen eşsiz mücadeleyi unutmadan,  unutturmadan, birlik ve beraberlik içinde yeni nesillere aktarmalıyız. Kalbimizdeki yeri hiçbir zaman dolmayacaktır. Vefatının 82. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna fedakârca şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle, minnetle anıyorum.”

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı, Kurtuluş Savaşı’mızın Başkomutanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 82’nci yılında Gümüşhane Üniversitesi ailesi olarak sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz. Milli iradeyi hâkim kılan, insan hak ve özgürlüklerini koruma altına alan, adaleti hakkıyla tesis eden, ülkemizin geleceği için pek çok alanda öncü projeleri gerçekleştiren Atatürk, milletimizi çağdaş ülkü ve ilkeler etrafında birleştirmeyi başarmıştır. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en önemli özelliklerinden birisi, ileri görüşlülüğüdür. Başarılı bir komutan ve devlet adamı olarak ileriyi görme özelliğini kullanan Atatürk, o dönemde pek çok kişinin farkında olmadığı bazı gerçekleri sezmiş, hedeflerini ve tedbirlerini bunlara göre oluşturmuştur. Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk’ün vefatından sonra bile yüklendiği misyon ve sergilediği vizyonla, bütün dünyaya güven ve ümit vermeye devam etmiştir. 

Bizler, gelişen ekonomimizi ve potansiyelimizi kullanarak Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, güç ve adalet temelinde medeniyet değerleri ile donanmış çok daha güçlü bir Türkiye görmek istiyoruz. Bu yoldan hareketle ilim ordusunun bir neferi olarak milli ve yerli düşünceyle ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için durmadan, yılmadan çalışıyor ve bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz. İnanıyorum ki gelişen Türkiye’mizin yüksek ideallerine yönelik atılan her adım, bizleri güçlü ve çağdaş Türkiye hedefine daha da yakınlaştıracaktır. Bu duygu ve düşüncelerle birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82’nci yıldönümünde bu vatan için mücadele veren ve şehadete intikal etmiş tüm kahramanlarımızı sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.”
 
GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“Hayatı boyunca sürdürdüğü bağımsızlık ve uygarlık mücadelesindeki tüm gücünü Türk milletine olan inancından ve güveninden alan Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı Cumhuriyet meşalesi 97. yıldır ülkemizi, milletimizi ve tüm dünyadaki insanları aydınlatmaya devam etmektedir. Tarihin her evresinde kendisini parçalamaya, yok etmeye çalışanlar karşısında, ihanetlere, isyanlara ve her türlü kirli oyuna rağmen birlik olmayı başarmış bir millet olarak bugün de hiçbir güce boyun eğmeyeceğimiz herkes tarafından çok iyi bilinmelidir. Milletçe birlik ve beraberlik içinde elde ettiğimiz bu başarılar, ülkemizin geleceğinin ne denli parlak olduğunun da en somut göstergesidir. Ülkemizi, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün koymuş olduğu hedefimiz olan muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya ve birlik olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 82. yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Devlet Adamı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla, minnetle ve saygıyla anıyoruz.”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46