banner333

banner309

Lotus Çiçeği Anlamı

Bu yazımızda lotus çiçeğinin neden farklı kültürlerden, farklı dinlerden, farklı milletlerden milyonlarca insan tarafından bu kadar sevildiğini anlatacağız.

Güncel 09.11.2020, 21:39 11.11.2020, 19:56
Lotus Çiçeği Anlamı
banner400

Bu yazımızda lotus çiçeğinin neden farklı kültürlerden, farklı dinlerden, farklı milletlerden milyonlarca insan tarafından bu kadar sevildiğini anlatacağız. Lotus çiçeğinin neyi sembolize ettiğini, nasıl bir ilişki kurulduğunu, neye saygı duyulduğunu, neden imajıyla dövme yaptıklarını ve en önemlisi ne anlama geldiğini hep beraber inceleyelim.

Dini ve kültürel sembol olan lotus, hemen hemen tüm Asya ülkelerinde eski çağlardan beri var olmuştur. Lotus çiçeği anlamı doğu kültürünün en ünlü, evrensel, genel olarak tanınan sembollerinden biridir. Farklı dinlerde kendi anlamı vardır ve yaşam, yeniden doğuş, saflık, unutulma, barış, doğurganlık anlamına gelir ve bazı insanlar bunu erkek ve kadın ilkelerinin etkileşimi olarak görür. Lotus çiçekleri, belki de dünyadaki en zengin ve en evrensel sembolizme sahiptir ve çok sayıda kutsal mit ve efsanede tanımlanmaktadır.

Lotus çiçeğinin anlamı, yaşam ve ölüm, yeniden doğuş ve hakikat, saflık ve sonsuzluk, ruhsal büyüme ve gelişme, saflık ve doğurganlık, ilahiyat ve ölümsüzlük, barış ve sükunet, mücadele ve mutluluk için çabalamak demektir. Lotus çiçeği anlamı çok zengin ve çeşitlidir. Her kültür, bu sembole ulusal ruhuyla emprenye edilmiş özel benzersiz bir anlam görebildi.

Lotus Çiçeğinin Sembolleri

Lotus çiçeğinin bir çok sembolik anlamı vardır. Farklı dinlerde ve kültürlerde de kullanılan lotus çiçeği genellikle sabrın ve yaşamın evrensel sembolü olarak kullanılır. Her kültür lotus çiçeğinde kendine ait bir sembol yaratmıştır. Bu sembollerden bazılarını aşağıda sizler için özetledik.

Sabır

Lotus çiçeği Doğu kültürlerinde sabrın sembolüdür. İnsanlara sabretmelerini ve beklemelerini aşılamak için tapınaklarda ve dini yerlerde kullanılan bir çiçektir.

Aydınlanma

Lotus çiçeği ilahi enerji olarak kabul edilir. Lotus çiçeğini görmek insanı iyi bir şeylere yönlendirir, içlerinde huzur ve sakinlik uyandırır diye bilinir.

Tasavvuf

Lotus çiçeğini tapınaklar ve manevi değeri yüksek olan yerlerde mutlaka bulundurulan bir çiçektir. Su da büyümesi bu çiçeğin diğer çiçeklerden daha kıymetli kılınmasını sağlayan en önemli özelliğidir. Bu çiçeği gördüklerinde kalplerinde huzur hissettiklerini ifade ederler.

Günahın Saflığı

Lotus çiçeği saflığın ve masumiyetin sembolü olarak görülür. Günaha girmemiş, kötü şeylere karışılmamış şeylerin sembolüdür. Sanat ve edebiyatta bakireler ve manevi güzellikleri temsil ettiği bilinmektedir.

Kendini Tanıma

Bu çiçeğe sahip olanların inanışlarına göre; Lotus çiçeği doğu çiçeği olarak görürler ve kendilerine güvenirler. Kendilerinin özel ve önemli olduklarına inanırlar.

Acıdan Yükselme

Lotus çiçekleri suda büyüdükleri için hayatta karşınıza çıkar her şey ile mücadele edilebileceğini ve zorlukların aşılabileceğini ifade eder. Bir şeyi başarmak istiyorsanız bu sizin elinizdedir.

Doğrudan Maneviyat

Lotus çiçekleri bir çok inanışta dinin ve maneviyatın sembolü olarak kabul edilir. Bu inanışa göre Lotus çiçeği manevi dünyaya giden yol olarak görülür.

Güzellik

Lotus çiçeğinin güzel görüntüsü ve suyun içinde büyümesi onu diğer çiçeklerden ayıran özelliklerinden bir tanesidir.

Yüzyıllar boyunca lotus çiçeği, sadece güzelliğiyle değil, aynı zamanda en kirli göllerde ve bataklıklarda bile saflığını sürdürme konusundaki inanılmaz yeteneği ile insanları şaşırttı ve sevindirdi. Çamur ve alüvyon içinde büyüyen ve güneşe doğru açılan bu saf ve narin çiçeğin özgünlüğü ve çekiciliği budur.

Lotus çiçeğinin anlamı ile ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz bu yazının kaynağı olan " www.bilgilerce.com " adresinden detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39