banner333

banner309

Kurtarma Ekibimiz Eylül’ü Kurtardı

Adıyaman’da bulunan Gümüşhane Üniversitesi kurtarma ekibinden sevindirici haberler gelmeye devam ediyor.

Gümüşhane Üniversitesi 13.02.2023, 08:35 13.02.2023, 08:37
Kurtarma Ekibimiz Eylül’ü Kurtardı
banner400

6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi ile Elbistan olan ve çevresindeki 10 ili etkileyen iki büyük depremde arama kurtarma faaliyetleri yürütmek amacıyla Adıyaman’da bulunan Gümüşhane Üniversitesi kurtarma ekibinden sevindirici haberler gelmeye devam ediyor.

Aralarında öğrencilerimizin de olduğu 74 kişilik deneyimli ekibiyle sahada bulunan Üniversitemiz, arama kurtarma faaliyetlerine canla başla devam ediyor. Ekiplerimizden Kürtün Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programından gönüllü öğrencilerimiz depremin ilk gününden itibaren Gümüşhane itfaiyesi ile birlikte enkaz çalışmalarına katılım gösteriyor.

Sahadaki arama kurtarma faaliyetleri hakkında bilgiler veren Kürtün Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programı Öğr. Gör. Erdem Soylu şunları söyledi: “Şu ana kadar çok sayıda yaralı ve ex vatandaşımıza ulaştık. Gece 03.30 da ekibin yanına giderken yolda vatandaşlar tarafından enkazda bir çocuk sesi duyuluyor diye durdurulduk. 10 yaşındaki Eylül İklim isimli kızımızla diyalog kurduktan sonra, Eylül’ü orada bırakamayacağımızı ve mutlaka sağ salim kurtarmamız gerektiğini ekip arkadaşlarımıza bildirdik. Sonrasında ekibi alıp hemen Eylül’ün olduğu yere geri döndük enkazdaki moloz yığınlarını temizleyip 2 kat aşağıya inerek vefat eden anne ve babasının yanında Eylül’e ulaştık. Yaklaşık 5 saat süren çalışmanın ardından kız çocuğunu bulunduğu yerden çıkaran ekibimiz 30 saat sonra gelen bu kurtarışla burukta olsa mutluğumuzu gizleyemedik. Ekip halinde çok duygusal anlar yaşandı maalesef annesini ve babasını eylülü kurtarabilmek için ona siper etmiş şekilde hayatlarını kaybetmiş vaziyette bulduk. Eylül’den annesini zor ayırdık çok üzücüydü. Gece gündüz süren çalışmalarımızda 6 canlı ve sayısız cansız vatandaşımıza ulaştık maalesef. Çalışmalarımız ara vermeden devam etmektedir.”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48