banner333

banner309

İletişim Fakültesi, ödüllerine tatil arası vermedi

Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri 2017-2018 eğitim-öğretim dönemine yaz tatili arası verdiler; fakat İletişim Fakültesi öğrencileri tatilde de ödül kazanmaya devam ediyor.

Gümüşhane Üniversitesi 17.07.2018, 23:00
İletişim Fakültesi, ödüllerine tatil arası vermedi
banner400

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama birimlerinden Gümüşhane Film Atölyesi (GÜFA) öğrencilerinden Mert Mutlu, Erzurum’un Oltu İlçesi Kaymakamlığı tarafından düzenlenen “Oltu’da İnsan, Mekân ve Doğa” temalı ulusal fotoğraf yarışmasında “usta-çırak” isimli eseriyle birincilik ödülünü kazandı. 


Erzurum’un tarihi, doğası ve kültürel değerleriyle öne çıkan ilçelerinden Oltu’nun tanıtılması, fotoğraf arşivinin zenginleştirilmesi, fotoğrafçıların Oltu’ya yönlendirilerek, tüm ülkemizde Oltu’ya ilişkin farkındalık yaratılması amacıyla düzenlenen yarışma için ilçeden farklı kareleri yakalayan Mutlu, çektiği fotoğraf ile yarışmaya katılan 123 fotoğrafçının 445 eseri arasından birincilik ödülünü almaya hak kazandı.
Mutlu, Oltu’da bir tesbih ustasının çırağı ile işyerindeki gündelik hayatından bir kareyi sanatseverlere aktardığı fotoğrafında, renkleri vermek yerine yaşanmışlığı ve usta-çırak ilişkisindeki sıcaklığı aktarmaya çalıştığını belirtti. Temmuz ayında düzenlenen fotoğraf yarışmasına GÜFA koordinatörü üniversitemiz İletişim Fakültesi araştırma görevlisi Said Tuğcu ile katılan Mutlu, “Rize’de düzenlenen yarışmada ödülü Said hocam almıştı, buradakini ise ben aldım. Üzerimde emeği olan, bana fotoğraf ve film sanatını öğreten hocama çok teşekkür ediyorum” diyerek duygularını dile getirdi.


Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, üniversitemizin dışarıya açılan penceresi olan İletişim Fakültesi’nin başarılarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Fakültemizin gerek hocaları gerekse öğrencileri göreve geldiğimiz bu bir buçuk yılda, yüzümüzü güldürmeye devam ediyor. Her gittikleri yarışmada ve etkinlikte ödülle dönen hoca ve öğrencilerimiz bizim gurur kaynağımız oluyor. İletişim Fakültemiz adı geçen başarılarıyla son dönemlerde Türkiye’deki diğer İletişim Fakülteleri arasından dikkatleri üzerine çekiyor. Bu anlamda emeği geçen ve katkı sağlayan herkese teşekkürlerimi sunarak, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46