banner333

banner309

Gümüşhane üniversitesinden ağaçlandırma çalışmaları

Gümüşhane Üniversitesi Kampüs ağaçlandırma projesi çerçevesinde düzenlenen ağaç dikimi programı Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Gümüşhane Üniversitesi 04.11.2016, 16:26 04.11.2016, 16:42
Gümüşhane üniversitesinden ağaçlandırma çalışmaları
banner400

 Gümüşhane Üniversitesinde 2010 yılında başlatılan kampüs ağaçlandırma çalışmaları kapsamında bin ağaç daha toprakla buluşturuldu.  

Gümüşhane Üniversitesi Kampüs ağaçlandırma projesi çerçevesinde düzenlenen ağaç dikimi programı Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Kuruluşundan bugüne geçen 8 yıllık süre içerisinde fiziki olarak modern ve güzel bir kampüs oluşturmayı başardıklarını söyleyen Rektör Günaydın, bu güzelliğin fark edilmesinde esas olan ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi.

2010 Yılından beri kampüs ağaçlandırma çalışmalarını titizlikle sürdürdüklerini ancak ağaçların büyümesi için ihtiyaç duyulan zaman nedeniyle bu çalışmaların meyvelerinin biraz geç alınacağını söyleyen Rektör Günaydın, “Kampüs alanımızda ağaçlandırma faaliyetlerimiz her yıl ağaç dikimi dönemlerinde devam ediyor. Bugüne kadar kampüsün iklim ve toprak yapısını da dikkate alarak aralarında iğne yapraklı çam, akasya, mavi ladin ve çalı formunda onbinlerce fidanı toprakla buluşturduk. Bu gün de, bin kadar bir ağacın dikimini yaptık.  Kampüs alanımızın zor arazi şartlarına sahip olması nedeniyle ağaç dikimi için her yıl arazi düzenlemesi yaparak diktiğimiz ağaçlarla hem erozyon önlemesi hem de yeşillendirme çalışması yapıyoruz. Geçtiğimiz 8 yıl içerisinde kampüs alanımızda gerçekleştirdiğimiz yoğun inşaat çalışmaları nedeniyle erozyonu önlemek için kontur tarzı ağaç dikim yöntemini kullandık. Orman Bakanlığı ve Trabzon Orman Genel Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz anlaşmalarla kampüs alanının ağaçlandırılması için çok ciddi bir katkı sağlandık. Kampüs alanımızdaki verim açısından oldukça fakir olan toprak yapısı ve su tutma kapasitesinin düşük olması nedeniyle çalışmalarımız sadece fidan temini ve dikimi ile sınırlı kalmıyor. Dolayısıyla gelişmiş sulama tekniklerine başvuruyor ve toprağın ıslahı için çevre ilçelerden getirdiğimiz verimli bahçe toprağı ve hayvan gübresini kullanıyoruz. Bu da, kampüsteki ağaçlandırma maliyetini önemli düzeyde artırıyor. Ancak kampüs olarak zor bir coğrafyada kurulu olmamız nedeniyle artan bu maliyeti en aza indirerek çalışmalarımızı titizlikle devam ettirmenin ve başarılı olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Kaynak: Haber Kelkit
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09