banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesi'nde Organ Bağışı Haftası Etkinliği

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında “Her Organ Filizlenen Yeni Bir Candır” adlı bir etkinlik düzenledi.

Gümüşhane Üniversitesi 10.11.2023, 08:45
Gümüşhane Üniversitesi'nde Organ Bağışı Haftası Etkinliği
banner400

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında “Her Organ Filizlenen Yeni Bir Candır” adlı bir etkinlik düzenledi.

Mühendislik Fakültesi Prof. Dr. Ahmet Durmuş Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, organ nakli ve bağışı hakkında bilgiler verildi. Etkinlikte ayrıca, her ölen kişiden organ nakli yapılıp yapılmadığı, ülkemizde hangi organ ve dokulardan organ nakli yapılabildiği, beyin ölümü, beyin ölümü ile bitkisel hayat arasındaki farklar, beyin ölümüne kimlerin karar verdiği, dinen organ bağışının uygunluğu ve kimlerin bağışta bulunabileceği konularında açıklamalar yapıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Merdan yaptı. Prof. Dr. Merdan konuşmasında, organ bağışının hayat kurtaran bir eylem olduğunu belirterek, “Bir kişinin bağışladığı organlar, başka bir kişinin yaşamını sürdürmesine olanak tanır. Bu etkinlik, toplumumuzun sağlık konusundaki bilinç seviyesini arttırmayı hedeflemektedir. Gümüşhane Üniversitesi olarak, sadece akademik başarıları değil, aynı zamanda toplumsal sorumlulukları da önemsiyoruz. Bu etkinlik, öğrencilerimize ve personelimize sağlık konusunda sorumluluk bilinci kazandırmak, toplumumuza faydalı olmak adına atılmış önemli bir adımdır.” dedi.

Etkinlik kapsamında, organ bağışı ile ilgili bilgilendirmelerin yanı sıra, “Her Organ Filizlenen Yeni Bir Candır” temalı resim yarışması düzenlendi. Yarışma sonucunda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Etkinliğin sonunda, 3-9 Kasım Organ Bağış Haftası etkinliklerinde verdiği katkıdan dolayı Gümüşhane İl Organ Nakil Koordinatörü Hemşire Neşe Öztürk'e teşekkür belgesi verildi.

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, etkinliğin organ bağışının önemine dair farkındalık oluşturmayı ve toplumumuzu bu konuda bilinçlendireceğini belirterek, “Organ bağışı, hayat kurtaran bir eylemdir. Bu etkinlik, öğrencilerimize ve personelimize sağlık konusunda sorumluluk bilinci kazandırmak, toplumumuza faydalı olmak adına atılmış önemli bir adımdır. Bu vesileyle etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen SHMYO öğretim elemanlarımıza, öğrencilerimize, personelimize ve Gümüşhane İl Organ Nakil Koordinatörlüğümüze teşekkür ediyorum.” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 06 Mayıs 2024
İmsak 03:28
Güneş 05:08
Öğle 12:24
İkindi 16:16
Akşam 19:30
Yatsı 21:03