banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesi'nde "Merhametli Birey Adil Toplum" Konferansı

Gümüşhane Üniversitesi 17.12.2023, 22:36
Gümüşhane Üniversitesi'nde "Merhametli Birey Adil Toplum" Konferansı
banner400

Gümüşhane Üniversitesi Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen "Merhametli Birey Adil Toplum" adlı konferans, 17 Aralık 2023 tarihinde üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Konferansa konuşmacı olarak Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şaban Ali Düzgün katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Berat Sarıkaya, konferansın önemine değinerek, merhamet ve adaletin temel insanî değerler olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Şaban Ali Düzgün ise konferansında merhametin tanımını yaparak, Kur'an-ı Kerim'de merhamet kavramını ele aldı. Düzgün, merhametin adaletle birlikte ele alınması gerektiğini belirterek, merhametsiz bir toplumda adaletin de mümkün olmadığını ifade etti.

Düzgün, konferansında ayrıca merhametin toplumsal barış ve huzur için gerekliliğine değinerek, merhamet duygusunun geliştirilmesi için eğitim ve öğretimin önemine dikkat çekti.

Konferansın sonunda Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Prof. Dr. Şaban Ali Düzgün'e teşekkür ederek, kendisine plaket takdim etti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49