banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi, İstanbul'da 5 madalya kazandı.

Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi, 20. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Yemek Yarışması'nda 3 altın ve 2 gümüş madalya ile döndü.

Gümüşhane Üniversitesi 17.12.2023, 22:41
Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi, İstanbul'da 5 madalya kazandı.
banner400

Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, 13-16 Aralık tarihleri arasında düzenlenen 20. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Yemek Yarışması'nda 3 altın ve 2 gümüş madalya ile döndü.

Yarışmaya, Üniversitemizi temsilen Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Rıfat Pir'in danışmanlığında katılan 5 öğrenci, 4 kategoride bireysel olarak, 1 kategoride ise takım olarak yarıştı.

Yarışmada, Merve Özpolat "Kurut Yaprağı Eşliğinde Hingel" adlı yemeğiyle üniversite düzeyi okullar için öğrenci aşçı makarna yarışmasında, Emin Can Genç "Balkabağı Çiçeğinde Hamsi Konfit" adlı yemeğiyle üniversite düzeyi okullar için öğrenci aşçı balık yarışmasında, Edanur Kocagöz "Yenilebilir Toprak Üzerinde Kuşburnu Jelleri" adlı yemeğiyle üniversite düzeyi okullar için öğrenci aşçı restoran tatlı yarışmasında altın madalya kazandı.

Ejder Çoban ise "Kadayıf Yatağında Kemikli Küşleme" adlı yemeğiyle üniversite düzeyi okullar için öğrenci aşçı ana yemek yarışmasında gümüş madalya kazandı.

Takım olarak da yarışan Turizm Fakültesi öğrencileri, Ayşenur Çınar'ın "Araköy Kırmasında Kuzu Uykuluk", Ejder Çoban'ın "Çam Tütsüsünde Firikli Dana Madalyon" ve Edanur Kocagöz'ün "Galaksi" adlı yemekleriyle yılın en iyi üniversite ekip yarışmasında ikinci oldu.

Öğrencilerin ve danışman hocalarının başarısından dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, "Üniversitemiz Turizm Fakültesi'nin katıldığı 20. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Yemek Yarışması'ndaki başarısından dolayı büyük mutluluk duyduk. Dünya Aşçılar Birliği tarafından gerçekleştirilen bu prestijli yarışmada, 30 farklı ülkeden 78 farklı kategoride 1500 yarışmacı ve 70 özel jüri katılım sağladı. Yarışmada Turizm Fakültesi öğrencileri altın ve gümüş madalya sahibi oldular. Bu, gastronomi dünyasındaki üstün başarılarının bir yansımasıdır. Üniversitemizi uluslararası bir platformda başarıyla temsil ettikleri için öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Öğrencilerimizin göstermiş olduğu azim, özveri ve mükemmeliyet, onları geleceğin şef ve aşçıları olarak daha da parlak başarılar ve büyük projelerle dolu bir geleceğe taşıyacaktır." dedi.

Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Sevim Beyza Öztürk Sarıkaya ise, "2023 yılının son ayı olan Aralık ayında da İstanbul'da Uluslararası düzeyde, uluslararası jüri ve katılımcılarıyla düzenlenen 20. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri'nde öğrencilerimiz 5 farklı kategoride 3 altın ve 2 gümüş madalya alarak hem Üniversitemizi hem de Gümüşhane'yi gururlandırdılar. Bu tür yarışmalar mesleki anlamda öğrencilere tecrübe ve özgüven oluşturmaktadır. Katılım gösterilen iki yarışma için seçilen yemekler dikkatli incelenirse Gümüşhane ilimize özgü doğal ürünleri reçetelerde kullanarak bu ürünlerin tanıtımına önem gösterdik. Bu tür organizasyonlar Gümüşhane ilimizin ulusal ve uluslararası platformlarda tanınırlığını arttırmada önemli bir fırsat olduğundan hiç durmadan yolumuza yeni hedeflerle devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Öğrencilere danışmanlık yapan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Rıfat Pir ise, "Öğrencilerimin bu başarısından dolayı çok mutluyum. Öğrencilerimin göstermiş olduğu azim ve özverinin bu başarıda büyük payı var. Öğrencilerimizin bu başarıları, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Öğrencilerimiz, bu başarılarıyla Gümüşhane Üniversitesi'nin ve Gümüşhane'nin gururu oldu. Öğrencilerimi ve onları yetiştiren ailelerini tebrik ediyorum." diye konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49