banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesi'nde "2024 Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" tanıtıldı

Gümüşhane Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi organizasyonunda düzenlenen "2024 Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı Bilgilendirme Toplantısı" Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Gümüşhane Üniversitesi 25.10.2023, 15:49
Gümüşhane Üniversitesi'nde "2024 Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" tanıtıldı
banner400

Gümüşhane Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi organizasyonunda düzenlenen "2024 Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı Bilgilendirme Toplantısı" Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantıda, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Gümüşhane İl Sorumlusu Fatma Nur Tip tarafından, Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuna sahip, Türkiye'nin yerli ve milli teknolojisini geliştirmesine katkı sağlamak konusunda istekli ortaokul, lise, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs desteği hakkında bilgiler verildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Günay Çakır, Türkiye'nin teknolojik bağımsızlığını ve milli kalkınmasını desteklemek için gençlerin teşvik edilmesi gerektiğini belirterek, "Üniversiteler bu gelişmelerin ortaya çıkmasına vesile olan kurumlardır. Üniversitelerden aldığınız bilgiyi gerçek hayata ve sahaya da aktarmanız gerekiyor. Biz üniversite olarak yaklaşık dört yıldan beri teknik altyapı ve imkanlarımız çerçevesinde geliştirdiğimiz projelerle TEKNOFEST çalışmalarına katılıyoruz. Umuyoruz ki birazdan verilecek bilgiler sizlere faydalı olacaktır." dedi.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Gümüşhane İl Sorumlusu Fatma Nur Tip ise sunumunda, Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı'nın kapsamı ve başvuru şartları hakkında bilgi verdi. Tip, "Burs alan öğrencilerimize özel eğitim imkanları ve Vakıf projelerinde yer alma fırsatı sunuyoruz. Kişisel, akademik ve kariyer gelişimlerine katkı sağlamayı hedefleyerek tüm öğrencileri başvuruya davet ediyoruz." dedi.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek de yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yerli ve milli teknoloji alanında büyük bir hamle yapma vizyonu taşıyan programda öğrencilere burs programları hakkında bilgiler verildiğini belirterek, "Gümüşhane Üniversitesi olarak, Ülkemizin 100'üncü yılında teknolojik bağımsızlığını ve milli kalkınmasını destekleyen bu tür gelişmelere daima açık olduğumuzu yinelemekten mutluluk duyuyoruz. Genç yeteneklerin eğitimine ve gelişimine destek vermek, ülkemizin teknolojik vizyonunu ileriye taşımak için hayati bir öneme sahiptir." dedi.

Toplantıya, Gümüşhane Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Doç. Dr. Ufuk Öztürk, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı hakkında

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından hayata geçirilen Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı, Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuna sahip, Türkiye'nin yerli ve milli teknolojisini geliştirmesine katkı sağlamak konusunda istekli ortaokul, lise, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs desteği sağlıyor.

Burs programı kapsamında, öğrencilere aylık 2.000 TL burs, özel eğitim imkanları ve Vakıf projelerinde yer alma fırsatı sunuluyor. Başvurular T3KYS üzerinden alınıyor.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49