banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesi, "Anadolu Girişimciliğini Güçlendirme" Projesi Kapsamında İş Birliğine Katıldı

Trabzon Teknokent ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle, Gümüşhane Üniversitesi dahil olmak üzere 6 üniversite bir araya geldi.

Gümüşhane Üniversitesi 31.08.2023, 08:49
Gümüşhane Üniversitesi, "Anadolu Girişimciliğini Güçlendirme" Projesi Kapsamında İş Birliğine Katıldı
banner400

Trabzon Teknokent ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle, Gümüşhane Üniversitesi dahil olmak üzere 6 üniversite bir araya geldi.

Bölgedeki girişimcilik kültürünü ve ruhunu desteklemek, girişimcilik fikrini yaygınlaştırmak ve girişimciler için gerekli beceri ve bilgileri sağlamak amacıyla gerçekleştirilen toplantıda, ilgili konulardaki faaliyetlerin geliştirilmesi ve girişimcilikten kurumsallaşmaya kadar uzanan eğitimlerin verilmesi gibi kapasite artırıcı adımlar ele alındı. Bu çabaların hem yerel hem de bölgesel kalkınmaya doğrudan katkı sağlayacağı vurgulandı. Proje çerçevesinde Trabzon Teknokent ev sahipliğinde bir tanışma ve kaynaşma yemeği düzenlendi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Üniversitemizin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferkan Sipahi, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Sağlam, DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar ve beraberlerindeki heyet ile birlikte diğer üniversitelerin Rektör yardımcıları, Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Müdürleri ve Uzmanları, Trabzon Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gençağa Pürçek, Trabzon Teknokent Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Hamdi Gürdoğan ve diğer yönetim kurulu üyeleri, Trabzon Teknokent Genel Müdürü Gürbüz Odabaşı ve Teknoloji Transfer Ofisi Uzmanları katıldı.

Toplantıda yer alan üniversite rektörleri, yılların birikimiyle geliştirdikleri deneyimleri çevre illerdeki üniversitelerle paylaşma hedefi güden Trabzon Teknokent'e teşekkür etti ve bu iş birliğinin gelecekteki projelerle de sürdürülmesini diledi. Trabzon Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gençağa Pürçek ve Genel Müdürü Gürbüz Odabaşı ise yaptıkları konuşmalarda, Trabzon Teknokent tarafından hazırlanan projenin bölge ve ülke ekonomisine sağlayacağı değeri vurguladılar. KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı da, projeyle ilgili olumlu görüşlerini paylaşmanın yanı sıra bu geniş çaplı iş birliğinin devamını ve KTÜ'nün girişimci akademisyenlere ve öğrencilere sunduğu destekleri vurguladı.

Trabzon Teknokent ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle düzenlenen toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, "Trabzon Teknokent ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle gerçekleştirilen toplantının bir parçası olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bölgedeki girişimcilik ruhunu ve kültürünü desteklemenin, girişimcilik fikrini yaygınlaştırmanın ve gerekli becerileri sağlamanın bu tür birlikteliklerle mümkün olduğuna inanıyoruz. Üniversitemiz, bölgenin sosyal ve ekonomik kalkınmasına destek olmak amacıyla elinden geleni yapmaya kararlıdır. Genç girişimcilerin yetiştirilmesine ve inovasyon ile teknolojinin gelişimine katkıda bulunmak için çaba sarf ediyoruz. Bu toplantı, fikir alışverişi yapılan, iş birlikleri kurulan ve ortak hedeflerin belirlendiği önemli bir platform olacak. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyor, bölge ve ülke genelinde daha iyi bir gelecek inşa etme yolundaki çabaların başarılı olmasını temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 15 Mayıs 2024
İmsak 03:14
Güneş 04:59
Öğle 12:23
İkindi 16:18
Akşam 19:38
Yatsı 21:16