banner333

banner309

GÜFA En İyiler Listesinde

GÜ Film Atölyesi, Kameraarkasi.org sitesi tarafından yayımlanan “2019 yılı Film Festivalleri Değerlendirme Raporu”nda “En İyiler” arasında yer aldı.

Gümüşhane Üniversitesi 18.01.2020, 14:46 18.01.2020, 14:52
GÜFA En İyiler Listesinde
banner400

Gümüşhane Üniversitesi Film Atölyesi, Kameraarkasi.org sitesi tarafından yayımlanan “2019 yılı Film Festivalleri Değerlendirme Raporu”nda “En İyiler” arasında yer aldı.

Yayımlanan rapora göre, Gümüşhane Üniversitesi Film Atölyesi (GÜFA) tarafından yapımı tamamlanan ve yönetmenliğini Tolunay Tekmek, görüntü yönetmenliğini Abdurrahman Demir, danışmanlığını ise Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim elemanı ve GÜFA Koordinatörü Dr. Öğr Üyesi Burak Türten’in yaptığı “Pembe Kimlik” isimli belgesel film, 2019 yılında çekilen 236 belgesel film arasından 9 ödül kazanarak “Yılın En Çok Ödül Alan İkinci Belgesel Filmi” unvanına sahip oldu.

Kısa ve uzun metraj olmak üzere tüm kategorilerde 883 filmin dâhil edildiği “Ödül Alan Yönetmenlerin Eğitim Aldığı Şehir” kategorisinde Gümüşhane, 81 il arasında listede 7’nci sırada yer aldı. “Ödül Alan Filmlerin Yönetmenlerinin Eğitim Aldığı Okul” kategorisinde ise Gümüşhane Üniversitesi Türkiye'de eğitim faaliyetlerini sürdüren 207 üniversite arasından 15’inci sırada yer alarak, önemli bir başarıya imza attı.

Film festivalleri “Ön Jüri Üyeleri”nin de değerlendirildiği raporda İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten, bir uluslararası film festivalinde jüri üyesi, iki uluslararası film festivalinde ise ön jüri üyesi olarak görev alarak “Ön Jüri Üyeliği” listesinde 5’inci sırada yerini aldı.

Aynı raporun 2017 yılı verilerine göre Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde çekimleri gerçekleştirilen yönetmenliğini İletişim Fakültesi öğrencisi Abdurrahman Demir’in üstlendiği “Kırmızı” isimli belgesel film, “2017 Yılının En Çok Ödül Alan Filmi” unvanını kazanmış, yine aynı yıl yönetmenliğini Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten’in yaptığı “Kamyon” isimli belgesel film “Yılın En Çok Ödül Alan 4. Belgesel Filmi” unvanını elde etmişti.

Türten yakaladığı bu eşsiz başarı hakkındaki duygu ve düşüncelerini, “GÜFA kurulduğu ilk günden bu yana öğrencilerimizle birlikte durmadan çalışarak başarılı eserler ortaya koymaya çalışıyoruz.  Birçok alanda ödüller alan ve halen almaya devam eden eserlerimizi öğrencilerimizle birlikte başardık.  Her yıl düzenli olarak yayımlanan film festivalleri değerlendirme raporunda hem Gümüşhane hem de Gümüşhane Üniversitesi olarak üst sıralarda yer almamızı bugüne dek yapılan özverili çalışmalarımızın bir sonucu olarak görüyoruz. Gerek öğrenciler gerekse de öğretim elemanları olarak sabahın ilk ışıklarına kadar yaptığı film ve kurgu çalışmaları, bu veriler aracılığıyla tarihte yerini alıyor ve hak ettiği değeri görüyor. 2016 yılında yakaladığımız başarı ivmesi artarak devam ediyor. Son olarak 2019 yılı Film Festivalleri Değerlendirme Raporu’nda ‘En İyiler’ arasında yer almak bizim başarımızın sürdüğünün bir göstergesidir. Bundan dolayı da çok mutluyuz. Bu vesile ile atölyemizin kurulduğu ilk günden bu yana emek veren tüm öğrencilerimize, hocalarımıza ve idari personelimize sonsuz teşekkür ediyor, emeklerini başarılarla taçlandıran öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Bizlere huzurlu bir çalışma ortamı sunan başta Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve Dekanımız Prof. Dr. Müge Yılmaz olmak üzere tüm yöneticilerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıca sinema camiamıza da bize Dr. Sayın Müge Yılmaz olarak üzere tüm yöneticilerimize sonsuz teşekkür ediyorum” sözleriyle ifade etti.

İletişim Fakültesi’nin başarısının yıl boyunca sürdürdüğünü dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise konuyla ilgili olarak “Açıkça söylemek gerekirse Gümüşhane Üniversitesi olarak takdirle karşılanacak bir akademik yılı geride bıraktık. Bu anlamda ciddi başarılara imza attık ve atmaya da devam ediyoruz. İletişim Fakültesi öğrencilerimiz de bu başarımızda büyük pay sahibi oldu. 2019 yılının neredeyse her ayında, hatta son zamanlarda her haftasında bir başarı haberi ile gururlandık. GÜFA’nın 2019 yılında yarışmalara sunduğu kısa belgesel film projeleri, seçkin otoriteler tarafından değerli ödüller kazandı. Bunlardan bir tanesi de öğrencimiz Tolunay Tekmek’in yönetmenliğini yaptığı ‘Pembe Kimlik’ isimli belgesel film oldu. Film, 2019 yılında göğsümüzü kabartan ödüller aldı. Gümüşhane Üniversitesi ismini tüm Türkiye’ye duyurdu. 2019 yılı Film Festivalleri Değerlendirme Raporu’nda da 2019 yılında çekilen 236 belgesel film arasından ‘Yılın En Çok Ödül Alan İkinci Belgesel Filmi’ unvanına sahip olarak bu başarısını sürdürmeye devam ediyor. Öğrencilerimizin gelişimine yönelik bütün projelere önem veriyoruz. Başarı paylaşıldıkça çoğalır. Onların başarısı bizlerin de başarısıdır. Elbette başarı tesadüf değil. Onların başarılı sonuçlar almaları konusunda yönlendiren değerli hocaları da var. Bu anlamda başta sıralamada yer alan Tolunay Tekmek ve danışman hocası Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten olmak üzere tüm öğrencilerimizi ve onların başarılarında pay sahibi olan hocalarımızı kutluyor, gerekli çalışma ortamının oluşmasına katkı sunan idari personelimize de teşekkür ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59