banner333

banner309

GÜ’de “Kariyer Şahikası” isimli panel gerçekleştirildi

Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda İlahiyat Fakültesi öğrencileri tarafından “Kariyer Şahikası” isimli, iki oturumdan oluşan bir panel gerçekleştirildi.

Gümüşhane Üniversitesi 16.06.2022, 09:47
GÜ’de “Kariyer Şahikası” isimli panel gerçekleştirildi
banner400

Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda İlahiyat Fakültesi öğrencileri tarafından “Kariyer Şahikası” isimli, iki oturumdan oluşan bir panel gerçekleştirildi.

Kariyerin neliği, tanımı, tarihçesi, devreleri, dünyadaki ve ülkemizdeki yeri, kapsamı, kıymeti, kariyer planlama, kariyer geliştirme, kariyer yönetimi, performans, kariyer performansın etkileşimi ve ilişkisi gibi konular paneldeki oturumlarda çeşitli yönleriyle tartışıldı. Başarılı bir meslek hayatındaki faktörleri ve etkileri, özel ve resmi kurumlardaki kariyer merkezleri ile bu merkezlerin misyonları, vizyonları, hedef, görev ve sorumlulukları, Üniversitemiz Kariyer Merkezi ve çalışmaları gibi birçok konu gerçekleştirilen panelde ele alındı.

Arş. Gör. Ayşe Aytekin koordinatörlüğünde, Doç. Dr. Abdurrahman Altuntaş ve Dr. Öğr. Üyesi Özkan Kerimoğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Kariyer Şahikası” adlı panel İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kuzudişli’nin açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmalarının ardından Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ersin Diker, Kral Pestil ve Köme Markası kurucusu Nurcan Özdemir, GÜMSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüphan Özyurt kariyer ile ilgili sunumlar gerçekleştirdiler.

Doç. Dr. Ersin Diker, kariyer hayatını nasıl şekillendirdiğini anlatırken programa katılanlara eğitim hayatı ve uzmanlığına dair bilgiler aktardı. Diker, Kariyer Merkezi’nin çalışmalarından, görevlerinden ve faydalarından bahsederken staj imkânının ve diğer iş fırsatlarının takibinin öğrenciler için çok önemli olduğunu dile getirdi. Sosyal ve akademik hayatından kesitlerle meslek hayatındaki önemli adımları ifade ederek, gençlerin geleceğine yönelik tavsiyelerde bulundu.

Nurcan Özdemir de eğitim hayatı ve iş hayatı tecrübelerini konuklara ve öğrencilere aktararak başlangıçta küçük bir aile şirketinin varoluş hikayesini ve sonrasında ise emeklerle beraber büyüyen ve gelişen aynı şirketin yükseliş devresini ve çalışmalarını açıkladı. Marka olarak faaliyetlerini yürütürken birçok aileye ve özellikle birçok kadına istihdam sağlamanın gururunu yaşadığını belirten Özdemir; iç ve dış ticaret fırsatlarıyla öncelikle memleketine daha sonrasında ülkesine hizmet ettiğini ve hizmet etmeye devam edeceğini vurguladı. Özdemir, gençlere kendi hayat tecrübesinden söz etti. Eğitim hayatının meslek hayatını şekillendirmemesi durumunda, kişinin kendi yeteneğine ve ilgi alanına uygun bir meslek seçmesi, bu meslekten emin olması ve alanında mutlaka ilerleme kaydetmesi adına hedeflerinden asla vazgeçmemesi gerektiğini hatırlattı.

Eyüphan Özyurt ise kariyer basamaklarını başından sonuna kadar nasıl tırmandığını anlatırken eğitim hayatına ve meslek tecrübesine dair kritik noktalardan bahsetti. İş yaşamındaki iniş çıkışlar sonrasında sıfırdan başlayarak sabırla büyüttüğü işinin, oluşumlarının ve günümüzdeki başarılı halinin zaman ve emek ürünü olduğunu belirtti. Özyurt, kariyer hayatının aşamalarını açıklarken meslek hayatının ancak çalışma, öğrenme, özveri, fedakârlık ve azimle şekillenebileceğini, mesleğe dair birçok alana hakim olunarak gelişim gösterilebileceğini, pes etmeden devam edildiği takdirde mutlaka sonucun başarı ve zafer olacağını vurguladı.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından panelin birinci oturumu başladı. Doç. Dr. Abdurrahman Altuntaş’ın sunuş konuşması ve takdimini takiben, Esma Torlak, “Kariyerin Tanımı ve Tarihçesi” başlıklı sunumunu, Sümeyye Beyza Meydan, “Kariyer Devreleri” başlıklı sunumunu, Sümeyye Güney, “Kariyer Planlaması” başlıklı sunumunu, Tuğçe Demiroğlu ise “Kariyer Geliştirme” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Moderatör hocamızın kapanış konuşmalarının ardından ödül töreni ve fotoğraf çekimiyle birlikte birinci oturum sona erdi.

Panelin ikinci oturumu Dr. Öğr. Üyesi Özkan Kerimoğlu’nun sunuş konuşması ve takdimiyle başlayıp, Mustafa Cingöz’ün “Kariyer Yönetimi” başlıklı sunumu, Şeyma Nur Karakılınç’ın “Performans ve Kariyer” başlıklı sunumu, Özge Özer’in “Kariyerde Sorun ve Çözümler” başlıklı sunumu ve Burcu Aksoy’un “Kariyer Merkezleri” başlıklı sunumuyla tamamlandı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38