banner333

banner309

GÜ Öğrenci Kulübünden Farkındalık Çalışması

Gümüşhane Üniversitemiz “Damla Topluluğu Öğrenci Kulübü” öğrencileri tarafından “8 Kasım Dünya Şehircilik” gününe istinaden farkındalık amacıyla çevre temizliği ve kuşlar için yemlik çalışması yapıldı.

Gümüşhane Üniversitesi 23.11.2021, 12:57
GÜ Öğrenci Kulübünden Farkındalık Çalışması
banner400

Damla Topluluğu Öğrenci Kulübü öğrencileri kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte kuşların soğuk hava şartlarından etkilenmemesi için bir farkındalık çalışmasına imza attı. Gönüllü öğrenciler plastik şişe ve plastik tabaktan kuş yemliği yaparak, şehrin farklı noktalarındaki ağaçlara astılar. Kulüp öğrencileri 8 Kasım Dünya Şehircilik gününde farklı bir etkinlik yapmak istediklerini belirterek, “Damla Topluluğu Öğrenci Kulübü öğrencileri olarak çevre temizliği ve kuş yemliği yapmak için yola çıktık. Amacımız burada farkındalık oluşturabilmekti. Bunu da başardığımıza inanıyoruz. Kış geliyor. Bildiğimiz üzere kuşlar kışın yiyecek bulamıyor ve biz de sosyal sorumluluk projesi kapsamında böyle bir etkinliğe karar verdik. Hem çevre temizliği hem kuş yemliği yapıyoruz. Biz ulusal bir derneğiz aslında, herhangi bir maddi beklentimiz yok. Sadece manevi olarak Damla Topluluğu Öğrenci Kulübü öğrencileri olarak bir araya geldik. Gümüşhane Merkez Belediye binası önünden Bağlarbaşı Mahallesi ve Gümüşhane Üniversitesi içinde çevre temizliği yaparak, uygun bulduğumuz ağaçlara kuşlar için yemlik astık” açıklamasında bulundular.

Öğrencilerimizi bu duyarlı davranışlarından dolayı kutlayan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Bilindiği üzere kış aylarının gelmesiyle birlikte yabani hayatta bulunan hayvanların barınma ve yiyecek ihtiyacı da artmaktadır. Öğrencilerimiz de bu soruna farklı bir çözüm yolu geliştirerek, ellerinden gelen çalışmayı yapmışlardır. Bu sebeple de kulüp öğrencilerimizi gösterdikleri bu duyarlı farkındalık çalışmalarından ve ilgili konuya dikkat çeken yaratıcı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.” diyerek konuyla ilgili düşüncelerini dile getirdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38