banner333

banner309

GÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz Hızla Büyümeye Devam Ediyor

Gümüşhane Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz Hızla Büyümeye Devam Ediyor

Gümüşhane Üniversitesi 23.07.2018, 12:35
GÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz Hızla Büyümeye Devam Ediyor
banner400

Bilimsel gelişmelere yön veren, ulusal ve uluslararası bilimsel yayınları ve evrensel düzeydeki eğitim-öğretimi ile saygınlık kazanan, sosyal bilimlerin belirli alanlarında adını duyuran akademisyenleri kadrosunda bulunduran İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi yeni eğitim öğretim yılında Doğu Karadeniz Bölümü’nün lideri olma yolunda ilerliyor.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi alanında en güncel bilgiye sahip olan, konusunda yeterli, yetenekli, kaliteli eleman ve yönetici yetiştirme amacı doğrultusunda, fakültemiz bölümlerinde lisans; Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı’nda da yüksek lisans ve doktora, İktisat Anabilim Dalı’nda da yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı’nda yüksek lisans düzeyinde eğitim-öğretim hizmetleri vermektedir.

2017-2018 Eğitim öğretim yılında 2 Profesör, 7 Doçent, 35 Dr. Öğr Üyesi, 2 Öğretim Görevlisi, 43 Araştırma Görevlisi ile toplamda 89 akademik personeli bulunan fakültemizde, öğrencilerimize, öğrenci kulüplerimize ve Açık Öğretim Fakültesi öğrencilerine akademik danışmanlık hizmetleri sunulmakta, bilimsel çalışmalar yapılmakta, bölgemizi ve ülkemizi ilgilendiren sosyo-ekonomik konularda bilimsel toplantılar düzenlenmektedir. Fakültemizde 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında İşletme Bölümü 131, İktisat 137, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 80 ve Maliye Bölümü’nden de 45 olmak üzere toplamda 393 öğrenci mezun oldu. Fakültemizde ilimizin değerlerine ışık tutan ve bu değerleri uluslararası düzeyde işleyen büyük kapsamlı “Uluslararası Gümüşhane Sempozyumu” olmak üzere 1 sempozyum, 1 kongre, 1 konferans ve 1 söyleşi ile öğrenciler tarafından 2 konferans ve 1 seminer programı düzenlendi. Alanında uzman akademisyenlerimiz tarafından hakemli dergilerde uluslararası 92 makale, 170 bildiri ile ulusal düzeyde 15 makale, 13 bildiri ve 11 kitap yayımlandı. Fakültemiz akademisyenleri tarafından 6 Araştırma projesi ve 1 Devlet Planlama Teşkilatı projesi yapıldı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin alanında uzman kadrolara sahip olduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Fakültemiz, başarılı öğrenciler tarafından öncelikli olarak tercih edilen, mensubu olmaktan gurur duyulan, bölge ve ülke sorunlarının çözümüne katkı sağlayan, Türkiye’nin sosyo-ekonomik gelişmesine destek olan ve her yönüyle “gelişen ve geliştiren” bir fakülte olmak vizyonuna sahiptir. Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerine daha kaliteli bir eğitim fırsatı sunmayı amaçlıyor.  Yayınladıkları hem uluslararası ve hem de ulusal birçok çalışmalar ile bunu başaran alanında uzman akademik kadrosuyla ilimize ve üniversitemize bilimsel ve kültürel alanda çok büyük değerler katmaktadır. Fakültemizde YÖK tarafından 2018-2019 Eğitim öğretim yılı için onay verilen Uluslararası İlişkiler ve Yönetim Bilişim Sistemleri bölümlerine 2018-2019 eğitim öğretim döneminde ilk defa öğrenci almanın mutluluğunu yaşayacağız. Bu iki yeni bölüm ile birlikte fakültemizin ve üniversitemizin gücüne güç katmanın yanında, Gümüşhane ilimiz için yeni katma değerler oluşturacak araştırmalara da imza atacağımızdan eminim. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizin ilerlemesine katkı sunan çaba gösteren başta Dekanımız Prof. Dr. Coşkun Topal olmak üzere tüm akademik ve idari personelimize teşekkür eder, öğrencilerimize yeni eğitim öğretim yılında başarılar dilerim” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09