banner333

banner309

05.07.2019, 11:55

Gümüşhane Spor İçin Kara Günler…!

Birkaç haftadır yazmayı arzu ettiğim, acaba yeni bir gelişme olur mu? Diye beklediğim göremeyince sonunda yazmaya karar verdiğim önemli bir konu Gümüşhanespor…ve akibeti.

Uzun süredir başkansız kalan kırmızı beyazlı kulübe son genel kurulda başkan adayı çıkmaması yüzünden bilinmeyen bir sürece doğru hızla ilerliyor.

Evet kulübe başkan adayı çıkmıyor ya da kimse başkan olmaya cesaret edemiyor.

Neden kimse başkan olmuyor? diye haklı bir soruyu sorduğunuzu duyar gibiyim.

Aldığımız bilgilere göre kulübün, geçmiş yönetimlerin yanlış kararları sonucu 7-8 Milyon civarında bir borç sarmalında olduğu söyleniyor. Hatta bazı kesimler bu borcun daha fazla olduğunu dile getiriyorlar.

Hepimiz ülkemizdeki futbol gerçeğinden bahisle futbol kulüplerinin nasıl bir borç yükü altında olduğunu, kötü yönetildiğini biliyoruz.

Bu yönetimsel anlayıştan dolayı çoğu kimsede futboldan soğudu. Maçlara bile gitme oranlarında ciddi azalışlar var.

Ülkemizde futbol deyim yerindeyse dibe vurdu. Son yıllarda endüstriyel futbol olarak nitelendirilen devasa bütçeli kulüplerin ayakta kalabilmek için ne kampanyalar yaptıklarını basın aracılığı ile görüyoruz.

Gümüşhane gibi bütçesi mütevazı olan illerin takımları için 7-8 milyon borç başkan olmak isteyen hemşerilerimizin belli ki gözünü korkutuyor. Ama yapılandırılarak Gümüşhane için altından kalkılamayacak miktar değil bize göre.

Geçtiğimiz kongrede başkan adayı çıkmaması 28 Temmuz tarihinde yapılacağını öğrendiğimiz olağanüstü genel kurulda da aynı durum olursa kulübün kayyuma gitmesi, üzerinde kara bulutların dolaşması demek.

Gümüşhane’den görüştüğüm bazı hemşerilerimizin verdikleri bilgilere göre, gerek seçilmişlerin ve gerekse atanmışların bir araya gelip ortak bir liste çalışması ile başkan ve yönetim kurulu oluşturmasında başka çare görünmüyor.

Dağları tribüne çeviren bir önceki Gümüşhane Valisi Okay Memiş beyin yaptığı fedakarlıkların aynısını şimdiki vali Kamuran Taşbilek Beyden beklediğini söyleyen taraftarların istekleri bize kadar ulaşıyor. Hatırı sayılır iş adamları ile görüşüp toplantılar düzenlemelidir.

Aynı şekilde her ortamda ve fırsatta sporun ve sporcunun yanında olan Belediye Başkanı Ercan Çimen beyin elini taşın altına koyma vaktidir. Bu sorumluluktan kaçmamalı.

Ayrıca bugüne kadar kaynak sağlama noktasında hakkı ödenmeyen Milletvekili Osman Akgül Beyin yine bir “abi” pozisyonunda kentin dinamiklerini devreye sokma vaktidir.

Bu birlik ve beraberlik sağlanabilirse bu takım oksijen çadırından çıkabilir. Aksi halde geçmişi konuşmanın/eleştirmenin bu saatten sonra kimseye faydası olmaz. Sadece kulübe zarar verilmiş olur.

Bu belirsizliği yukarıda bahsettiğim kişiler ortadan kaldırmak için gerekli adımları atmalıdır.

Gümüşhane’nin en değerli markası olan Gümüşhanespor’un bu kadar sahipsiz orta yerde bırakılması her kesimi derin endişeye sevk etmektedir. Bizden söylemesi…

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 09 Mayıs 2024
İmsak 03:25
Güneş 05:06
Öğle 12:24
İkindi 16:16
Akşam 19:32
Yatsı 21:06