banner333

banner309

12.04.2018, 22:07

Gümüş Yükselsin, Es Es Düşmesin ..!

Bizim için kıymetli iki kenttir Gümüşhane ve Eskişehir…İkisi de Anadolunun kadim medeniyetine ev sahipliği yapmış zengin kültürel mirası bağrında barındıran şehirlerdir aslında. 

Bir yanımızda karadenizin engebeli coğrafi yapısı içerisinde dağların avuçlarında kendine yer edinen Gümüşhane ile, diğer yanda İç Anadolu’nun geniş ve düz arazilerinde imparatorluğun kuruluş ve Cumhuriyetimizin kurtuluş aşamalarına ev sahipliği yapmış bir Eskişehir’den bahsediyoruz...Elbette bunun için değerlidir. 

Kısaca doğduğumuz ve  doyduğumuz şehirler… 

İki güzel kentimizdeki son haftalarda yaşanan futbol heyecanı böyle bir yazının yazılmasına sebep oldu diyebiliriz. 

Öncelikle son birkaç yıldır 2.Lig Beyaz grupta şampiyonluk mücadelesi veren Gümüşhanespor, mütevazi bütçesiyle büyük başarılara imza atıyor. 

Birkaç hafta önce kendi topraklarının evladı Ziya Doğan hocayı teknik direktör olarak getirmesi geç kalmış olsa da önemli bir stratejidir. Bunla ilgili düşüncelerimizi önceki yazılarımızda yazmıştık.  

30 Maçta 17 galibiyet 6 beraberlik ve 7 mağlubiyet sonucu toplanan 57 puanla grubunda lider durumda bulunan Gümüşhanespor’un, 32.haftada rakip sahada oynayacağı Şanlıurfaspor maçı bize göre ligin finali niteliğinde. 

Diğer rakip Altay’la aynı şekilde deplasmanda oynayacağı son hafta maçı da önemli.  

Deneyimli teknik direktör hemşerimiz Ziya Doğan’ın elindeki kadro ile bu zorlu süreci az hasarla geçirip şampiyonluğa ulaşacağına yürekten inanıyoruz. 

“O Sene Bu sene” cümlesinden hareketle şuan ki sıralamada avantajlı konumda bulunan Gümüşhanespor’un şampiyon olacağı inancından hareketle yetkililerin ve taraftarların Gümüşhane’mizin cadde ve sokaklarını kırmızı beyazlı bayraklarla donatılmasını bekliyoruz. 

Gelelim Es Es’e...Eskişehirspor’a. 

1.Ligde bu hafta çok zorlu bir maça çıkıyor kırmızı siyahlı şimşekler. Rakip Samsunspor…. 

Bu sene almış olduğu başarısız sonuçlarla efsane taraftarına zor günler yaşatan bir zamanların Anadolu yıldızı olarak nitelediği Eskişehirspor ise küme düşme hattında bulunuyor. 

Geçen hafta Gümüşhanespor gibi hocasını değiştirerek Yücel İldiz ile yollarını ayırıp kalan 5 maç için kamuoyunun yakından tanıdığı renkli bir ismi getirdi takımın başına. Yılmaz Vural. 

Vural, dünkü basın toplantısında teknik analizlerinin yanında Samsun maçı öncesi birlik beraberlik mesajları verse de bize göre oyuncuların performansı belirleyici unsur olacak. 

Birkaç önemli oyuncusunun sakat ve cezalı olması Es Es için dezavantaj gibi görünse de kendi saha ve seyircisi önünde maçın favorisi olarak gösteriliyor. 

Sonuçları bakımından her iki takımın geleceğini ilgilendiren karşılaşma öncesi kentte derin bir sessizlik hakim. Acaba maç sonucu ne olur diye taraftarlar birbirine anlamlı sorular sorsa da gönüllerden geçen ise Es Es’in maçı mutlaka kazanması yönünde...   

Bugüne kadar 30 maçta 9 galibiyet, 7 beraberlik ve 14 yenilgi ile 31 puan toplayabilen Eskişehirspor, sıralamada küme düşecek üç takımdan birisi. 

Rakibi Samsunspor’un ise 34 puanı bulunuyor. Dolayısıyla kırmızı şimşeklerin galibiyeti ile puanlar eşitlenmiş olacak.Düşmemek için avantaj sağlanacak. 

Deneyimli teknik adam Yılmaz Vural’ın basın açıklamasında söyledikleri cümlelerin satır aralarında Anadolu’da efsane olmuş, bir dönem İstanbul takımlarının korkulu rüyası Eskişehirspor gibi bir çınarın devrilmemesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Türk futbolu içerisinde önemli bir yere ve deneyime sahip Yılmaz Vural’ın kalan 4 maçta takımı bu karanlık tünelden çıkarır mı? Bilinmez… İnancımızın çıkaracağı yönündedir. 

Netice olarak Gümüşle sevinip Es Es’le üzüldüğümüzü bir kenara bırakıp her iki kentimizin sembolü konumunda bulunan futbol takımlarımıza kalan maçlarda başarılar diliyoruz.  

Gönlümüz Eskişehirspor’un ligden düşmemesini, Gümüşhanespor’ un ise şampiyon olarak 1.Lige yükselip aynı grupta yer almalarını çok arzu ediyor. 

Eğer bu gerçekleşirse yazımızın başında belirttiğimiz gibi Porsuk ile Harşit’in dostluğuna bu sayede bir güzel halka daha eklemiş oluruz. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11