banner333

banner309

30.07.2012, 14:07

GENÇLİĞİMİZ

Surda bir gedik açtık; mukaddes mi mukaddes!
Ey kahbe rüzgâr, artık ne yandan esersen es!
Necip Fazıl


            Üstad Necip Fazıl’ın hayallerini kurduğu ve bizlerin de tek cümleyle;

“Allahın, kâinatı yüzü suyu hürmetine yarattığı Sevgilisinin fezayı bütün yıldızlarıyla manto gibi saran mukaddes eteğine tutunacak ve O'ndan başka hiçbir tutamak, dayanak, sığınak tanımayacak ve O'nun düşmanlarını ancak kubur farelerine lâyık bir muameleye tâbi tutacak bir gençliğin” hasretiyle bugün gelinen noktada biz bu gençliğe ağlıyoruz.

Dili, kıyafeti, ahlakı, gelenek ve görenekleri tamamen uydurma bir kültürün lağım kokan caddelerinden beslenen sanal âlem mezbeleliklerinde yok olan gençliğimizin ardından çaresizce gözyaşları döküyoruz.

Dünün anne, baba, akraba ve çevresine saygı çerçevesinde adeta destanlar yazdıran gençliğimiz maalesef biraz bizim, çevremizin, çeldirici objelerin, TV ve internetin ve hatta okul ve öğretmenlerimizin yanlış tutum ve davranışları ile elimizden alınan, çalınan ve beyni yıkanan bu gençlik maalesef bizim.

Dünya ve Avrupa’da adeta uyuşturucu, içki, sigara ve diğer birçok menfi çöplüklerden beslenen adeta ruhu şırınga ile boşaltılmış gençliğe rağmen övündüğümüz, gururlandığımız gençliğimizle geldiğimiz bu zamanda maalesef pek övünemiyoruz. En büyük zenginliğimiz olan gençlik ellerimizin arasından kayıp giderken biz dinimizi ve değerlerimizi çocuklarımızdan ve gençliğimizden adeta öcü mantığıyla uzaklaştırmayı en büyük görev addediyoruz.

Tarihi şan ve şereflerle dolu olan bir neslin evlatları olan gençliğimiz maalesef büyüklerimizi değil başka sanal kahramanları, sanatçıları örnek almaya devam ediyorlar. Hâşâ gençliğin ilahı diye bize sunulan tuzaklar gençliğimizi önce günaha ve sonra küfre doğru götürmeye devam ediyor. Küçücük günahları masum gösterenler haramın ta içine bizleri çekiyorlar.

Asım’ın ve Fatih’in nesli elbette bu olamaz. Model alınan objeler ve insanlar kendi bataklığında cebellendikçe batarken bizim gençliğimizin bu uğurda can atması da son derece manidardır. Cehaletin teyakkuzudur.

Biliyorum gençlik bu yazımı hiç ama hiç beğenmeyecek. Belki dar kafalı ve yobaz olduğumuzu iddia edecekler. Ama biz doğru her zaman bir tanedir ve doğru her zaman yanlışa galebe gelecektir mantığıyla her şeye rağmen Asım’ın nesli olan o gençliği arıyoruz. Ve bu konuda her şeye rağmen ümidimizi henüz kaybetmedik.

Rabbim evlatlarımızı hatalardan, yalandan, günahtan ve haramlardan korusun.   

 


Yorumlar (1)
Nazire Nalçacı 12 yıl önce
Gençlik bu yazıya gücenmesin bilakis gelip elinizden öpsün.Nereye gidiyorsunuz biri bunların frenine bassın.
Bu kadar mı Avrupa sevdalısı olduk ? Onların sadece çalışmalarını örnek alalım.
Gençler doğruyu değil maalesef ki, mezbele olan ahlaki anlayışı örnek alıyor !
Giyim, kuşam, konuşma, saygı hak getire.Büyüklerimizin yanında değil bacak bacak üstüne atmak, çocuğumuz düşse kaldırmazdık.Şimdi evlenmeden eve kızlar erkek arkadaş getiriyor !!!
Rezillik diz boyu.Muhteşem bir konuya parmak başmış sayı HAYAL. Belki biraz silkeleniriz HA GENÇLİK, SİZ ECDADINIZI ÖRNEK ALIN.
Kutlarım sayın HAYAL.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 10 Mayıs 2024
İmsak 03:21
Güneş 05:04
Öğle 12:24
İkindi 16:17
Akşam 19:34
Yatsı 21:09