banner333

banner309

20.09.2012, 23:13

GEÇMİŞTEN DERS ALABİLMEK ADINA !

 GEÇMİŞTEN  DERS   ALABİLMEK  ADINA !
                                                                                                                                                                                                                                    1980 öncesi ŞİRAN olayları olmuştu . Genel Merkez, ilden acilen Ankaraya durumu rapor ederek temsilci göndermesini istedi. Ocak temsilcisi olarak ben, Eğt. Ens temsilcisi olarak İltan Bey birlikte gittik. Durumlar çok karışık.Ankara karışık.  Otogarda  indik. Müthiş bir kalabalık var, B. Ecevit Bey Ankarada   Kıbrıs fatihi gibi karşılandı. Küçük Esatta ertesi gün tüm illerin ocak temsilcileriyle bir toplantı yapıldı. Toplantı sırasında hava çok sıcaktı Antalya Ocak başkanı yol yorgunluğundan olacak ,içi geçmiş vaziyette uyur gibi bir durumda iken,Türkeş Bey ,elini masaya kuvvetlice vurdu , Muhsin Bey yanımda oturuyordu. Başbuğ Muhsin Bey'e bakarak, arkadaşı dışarı çıkarın ,sokak başlarını tutan ajanları gösterin ,dedi. Muhsin Bey ,arkadaşı dışarı çıkardı. Biraz sonra geldiler. Gördün mü evladım ,bizi dinlemeye çalışan düşmanları: Evet efendim gördüm dedi. Düşman uyumuyor arkadaşlar ,dedi Başbuğ. Maalesef bizler uyuyoruz. Ülkeyi yönetenler uyuyor ki, yapacağımız bir istişare toplantısını dahi adamlar dinlemek için ağzımızın içine kadar girmişler.

    Ne ise toplantı bitti. Gümüşhane temsilcileri gelsin dendi. Muhsin Bey koluma girdi ,başkanım dedi: '' Başbuğum yalanı asla sevmez ,olaylar nasıl olmuşsa ,olduğu gibi,hiç bir kelime katmadan anlatın lütfen.'' Dedi. Başbuğun yanına girdik,elini öptük,ancak nasıl bir tepki ile karşılaşacağız diye tedirgindik.  Türkeş Bey, gayet mütevazi,beyefendi uslübu ile ''Hoşgeldiniz evladım,nasılsınız,aileleriniz nasıllar ?'' Sorduktan sonra ; Bülent Beyin Otogarda nasıl karşılandığını gördünüz mü? Dedi. Gördük efendim diye cevap verdik. Ne lüzumu vardı ,neden bir parti genel başkanının  konuşmasını engellediniz? Bülent Bey Rusyadan mı geldi? Diye çıkıştı. Efendim olayların bizim camia ile ilişkisi yok deyip ,halkın tepkisi idi diye, olanları anlattık. Başbuğ bize o bölge de bu olaylar olacağı önceden belli iken,siz neden önlem alıpta Bülent Beyin konuşmasını sağlamadınız ,diye bizi bayağı tersledi. ''Gidiniz il başkanına selamımı söyleyiniz, teşkilattan içeri giren ,bu milli dava ile ilgili olan herkese, ''Demokrasiyi, insana saygıyı, büyüğe saygıyı,küçüğe sevgiyi seminer çalışmaları ile ,bire bir konuşarak anlatsınlar,belletsinler .Demokrasiye inanmayan Milliyetçi Ülkücü olamaz. ''Dedi.

    Kısa keseyim Başbuğa faşist diyenlere, ona kabakuvvetçi diyen emperyalist uşaklarına , Türk Milletine ,art niyetli zevata  bu  yaşadıklarımı  hep anlatmak istemişimdir. Anlata bildiğim kadar anlattık ,ancak bugünkü zamanda görüyoruz ki Başbuğu beyenmeyenler ,ona sürekli çamur atanların ,iftiralarla bu davanın savunucularını suçlayanların yaptıklarını ve Demokrasiye özellikle şu günlerde verdikleri zararları, esefle izliyoruz. Muhsin Bey ayrılırken, Başbuğla ilgili  Muhsin Beyin söylediği dürüstlükle ilgili sözleri ve Demokrasi ile ilgili birlikte şahit olduklarımızı ona hatırlattım. Ancak Muhsin Bey'i   işleyenler iyi işlemişler ki,etle kemiğin birbirinden ayrılması önlenemedi. Bugün daha iyi anlıyoruz ki Tüm Türk Milliyetçilerinin Birliğine şiddetle ihtiyaç var. Bugünlerde  Başbuğ'a, Muhsin Bey'e çok ihtiyacımız var. Başbuğun tek başına  Millet Meclisini  nasıl etkilediğini, Muhsin başkanın  bizim kuşak gençliğini nasıl etkilediğini  çok iyi biliyoruz. Onun için herkes  ağzından çıkanı kulağı iyi duyarak konuşmalı. Kimseyi darıltmadan ,gücendirmeden davranış sergilenmelidir. Çünkü bu ülkede çok hain, çok ajan var. Vatanını ve milletini seven herkes kucaklanmalıdır. Başbuğun tavrına bugün ne kadar ihtiyaç var ,acaba farkında mıyız? Türk Milleti farkında mı? Bu farkında olabilme görevi duraksamadan,bu millete anlatılmalıdır. Hergün onlarca şehit yüreklerimizi dağlarken, Türk Milleti üzerinde oynanan oyunları en iyi bilen  ,gençliğe anlatan ,Türk Milletini uyaran  O akil adamlara ne kadar ihtiyacımız olduğunu  şu sıralar çok daha iyi anlıyoruz.  İnşaallah  O değerler gibi  önemli şahsiyetler yetişir bu ülkede .

Türk  milleti bölünmez bir bütündür parçalanamaz!

Saygılarımla.

 Cevat Nas


Yorumlar (4)
Erhan 12 yıl önce
Onların verdiği mücadele sayesinde ,çok genç Kominizmin tuzağından kurtarıldı. Bugünün pkk lıları O zaman sol örgütler içinde idiler. Onun içindir ki bu hainlerle mücadele eden Türkeş Beyi ve Muhsin Beyi Şükranla anıyoruz. Sayın Cevat Bey onları tanıdığı için çok şanslı diyorum. Yazılarınızın devamını diliyorum.
Beril 12 yıl önce
Geçmişte çok acı şeyler yaşandı. Sayın yazarı bu yaz gümüşhanede gördüm. Abim diyorki bu arkadaşlar 1980 öncesi çok çetin mücadele verdiler.Biz pasiftik ama onlar 40-50 kişi kürtçü ve koministlere karsı acaip mücadele verdiler. Onların mücadelesini şimdi şehitler geldikçe anlıyorum. Bizlerde geçmişi bu gibi yazılardan öğrenmeye çalışıyoruz. Yazara ve gazeteye teşekkürler.
mehmet korkut 12 yıl önce
yazar sayesinde nostalji yaptık.şiran olaylarının arkasında o günkü hükümet vardı.ama maalesef provakasyon için mhp li gençleri kullandılar.kavgayı çıkaranlar 16 17 yaşlanındaki gençlerdi.ama türkeşin konuyla ilgili yaklaşımı gerçekten tarihi olmuş...
kadir 11 yıl önce
Değerli Hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz. A BD ne edip edip bu bölgede kendine yer açmak için ,Türkiyeyi savaş işine bulaştırdı. Bizimkilerde abd ne derse onu yapıyor. Türkeş gibi devlet adamları yok artık. Bunlar iyi çıkar elde ettiler. Bizim hemşerilerin bir kısmı da iyi zengin oldu. Türkiyenin başına bir çorap örülmez inş. Selamlar.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11