banner333

banner309

26.04.2012, 13:29

Farkı Farklı İnsanlar Yaratır!

Sisteme uyuyorsanız fark edilmezsiniz. Sıradan insanlar fark yaratamaz, farkı farklı insanlar yaratır. Önce oyunu kuralına uygun olarak yaparsın, sonra bir kez daha kuralına göre yaparsın, sonra doğaçlama ile daha iyisini yapmaya çalışırsın. Diğer türlü hep aynısını yaparsın. Deneyen insan yanılabilir, ama 10. ve 15. denemede kimsenin yapamadığını yaparsın. Kimse size başarısız olduğunuzda bu denemeyi gerçekleştirmek için izin veren kişi durumuna düşmek istemez, diğer yandan bu denemeyi başardığınızda övgü alanın siz olmasını da.
Farkını farkıyla fark ettiren inanlar imkânsızı başarır. Günün birinde adamın birisi çıkıp “Ben otomobil diye bir şey üreteceğim, devlet de otomobil için yollar yapacak, şirketler petrol çıkartıp, benzin istasyonu ağı kuracak, yollarda dinlenme tesisleri olacak, insanlar seyahatlere çıkacak dese kim inanırdı.
Bir dinle bin düşün. Bir insan olursa sağır sen ona istediğin kadar bağır. Günlerini say, servetini say, büyüklerini say, ama yerinde sayma! Küçük şahsiyetler; kişilerle uğraşır. Vasat şahsiyetler; olaylarla uğraşır. Büyük şahsiyetler; Fikirlerle uğraşır. Emek ver, kulak ver, bilgi ver, ama hiç bir zaman boş verme. Rakibini geç ama gülüp geçme!
Ne etrafımızı kıracak kadar sert, ne de karşınızdakilere cesaret verecek kadar yumuşak olunuz. Hayat bir bisiklete binmek gibidir. Pedalı çevirmeye devam ettiğiniz sürece düşmezsiniz. Doğru düşünebilmek en doğru soruları sormak ve doğru cevapları bulmaktan geçer.
60'lık ünlü ressam, bir lokantaya girer. Gerçi cebinde parası yoktur ama aldırmaz. Lokantacıya yapacağı portresine karşılık yemek yemek istediğini söyler. Güzelce karnını doyurur. Sonra bir çırpıda lokantacının portresini çizerek masaya bırakır. Kalkarken adam gelir, resme bakar, beğenir."Güzel ama" der lokantacı "Bir dakikada yaptınız bunu, oysa bir saattir yiyorsunuz". Ressam "Bir dakika değil, 60 yıl ve bir dakika" diye karşılık verir. Çünkü o farklıdır.
           Sahip olduğunuz koşulları değiştirmek için, önce farklı düşünmeye başlayın. İnsanlar başaklara benzerler. İçleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler. Bize güç veren zaferlerimiz değil, yaşamdaki yenilgilerimizdir. Küçük şeylere gereğinden çok önem verenler, elinden büyük iş gelmeyenlerdir.
 İnsan, denemediği her şeyde yüzde yüz başarısız olur. Boş bir çuvalın dik durması zordur. Herkesin aynı şeyi düşündüğü bir ortamda hiç kimse hiçbir şey düşünmüyor demektir. Öyle horozlar vardır ki, güneşin onlar öttüğü için doğduğunu sanırlar.

           Sporcu,  kendisine farkı ben yaşarım; çünkü ben herkezden farklıyım!  En önemli farkım daha farklı olmam!  Bu, ormanların kralının aslan olarak bilinmesi gibidir.  Aslan belki kral olmak istemez ama o kraldır, çünkü doğa ona böyle bir özellik bahşetmiştir. Başkalarından üstün olup olmadığın önemli değildir.  Düne göre üstün olman önemlidir"…
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 21 Mayıs 2024
İmsak 03:05
Güneş 04:53
Öğle 12:24
İkindi 16:20
Akşam 19:44
Yatsı 21:24