banner333

banner309

Fahri AKAGÜN

Fahri AKAGÜN 1324 (1908) yılında Gümüşhane'de dünyaya geldi. Eski şehirli Müezzinoğlu Ali Efendi'nin oğludur.

 Aslında Eskicioğlullarındandır. Soyadı Kanunu ile Müezzinoğlu Akagün olarak değiştirilmiştir. İlkokulu tamamladıktan sonra 1921 yılında Gümüşhane’de açılan Öğretmen Okulu’na girdi ve bir ders yılı sonrasında Trabzon’a göç ederek Trabzon Öğretmen Okulu’nda okumaya başladı. Okulu 1927 yılında Pekiyi derecesi ile bitirerek İstanbul Gedik Ahmet Paşa İlkokulu’na öğretmen olarak atandı.


Bir yıl sonra Gümüşhane’ye naklini aldırdı. Üç yıl Süleymaniye İlkokulu’nda Başöğretmen olarak görev yaptı. Daha sonra Gümüşhane Gazipaşa İlkokulu’nda öğretmen ve idareci olarak tam 44 yıl başarılı bir şekilde görev yapmıştır. Onun zamanında Gazipaşa İlkokulu Türkiye’nin sayılı örnek okullarından biriydi. Gümüşhane İlköğretim Müdürlüğü görevinde bulundu.  Müzecilik okullara onun zamanında gelmiştir. Uzun yıllar Çocuk Esirgeme Kurumu Başkanlığı yaptı.



1971 yılında emekli oldu ve Kuşakkaya Gazetesi’ne verdiği bir ilanla “Görevimi yaparken bazı sert davranışlarımla incittiğim arkadaşlarım olmuştur. Bilinmelidir ki; hiçbir zaman kötü düşünmedim. Beni bağışlasınlar. Dünyada kalan hoş bir sedadır” demiştir. Emeklilik sonrası İstanbul’a yerleşti ve İstanbul’da vefat etti.



Evli ve doktora eğitimini tamamlamış Mühendis Aytekin, Kimya Doktoru Metin, Gümüşhane’nin ilk bilimsel yapıtını yazan ve genç yaşta vefat eden Gülyüz ve Yıldız Kadirbeyoğlu (Ataç) isimli dört çocuk babasıydı. 

http://www.gumusportreler.com/

2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46