banner333

banner309

04.12.2017, 09:02

Eskişehir'de Gümüşhaneli Öğrenci Olmak

Anadolunun merkezindeki kadim şehirlerden Eskişehir, içinde barındırdığı iki köklü üniversite sayesinde, ülkemizin dört bir yanından gelen gençlere ev sahipliği yapmaktadır.

İki üniversiteden birisi olan Anadolu Üniversitesi, ülkemizin en köklü kuruluşlarından olup, 1958 yıllara uzanan geçmişiyle öğrenci potansiyeli bakımından değil Türkiye’nin dünyanın sayılı üniversiteleri arasında yer almaktadır.

Aynı şekilde Osmangazi Üniversiteside uluslararası akademik başarılara imza atması sayesinde puan düzeyinde gençlerin tercihlerinde üst sıralarda yer almaktadır.

Eskişehir bu anlamda genç bir nüfusa sahip, sürekli büyüyen ve gelişen bir kent kimliği ile yaşanabilir kent sıralamasında hep ilk üç şehir arasında bulunmaktadır.

Bilim,kültür aynı zamanda bir “gençlik kenti” olarak nitelendirilen Eskişehirde,yüzbinlerce öğrencinin eğitim gördüğü gerçeğinden yola çıkarsak Gümüşhaneli öğrencilerin varlığı bu şehirde bizim için kıymet oluşturmaktadır.Onların varlığına duyarsız kalamayız.

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği olarak yaptığımız çalışmalar sonrası gördük ki onlarca genç hemşerimiz bu şehirde üniversite eğitimi görüyor.

Ailesi halen Gümüşhanede olanlardan, diğer kentlere göç etmiş hemşerilerimizin evlatları eğitim süresince Eskişehirde “bizlerin evlatları” olarak görüyoruz onları.

Aile ortamının sıcaklığından ve denetiminden uzak, her türlü tuzak ve tehlikenin son yıllarda arttığı, gençler üzerinde büyük oyunların oynandığı günümüzde gençlerimizle daha sık bir arada, varsa sorunlarına yardımcı olmak için geçtiğimiz Cumartesi günü dernek yönetim kurulundan arkadaşlarımla birlikte bir araya geldik.

Bu etkinliğimiz son bir ay içinde gençlerle yaptığımız ikinci buluşmaydı.

Bir öncekine göre daha geniş bir katılımla Eskişehir Öğretmenevinde aile sıcaklığında genç gönüllere dokunmaya,onlarla hasbihal etmeye çalıştık.

Kimler yoktu ki bu toplantıda.Çeşitli Fakültelerden Sefa,Nisa, Ali, Abdulkadir, Ümmet, Merve,Hazel,Talha,Selim aklıma ilk gelenler...

Hepsi pırıl pırıl gençler.Deyim yerinde ise “has” Gümüşhaneliler.

Ülkemizin aydınlık gelecekleri. Belkide bizden sonra derneğimizin yöneticileri...

Sürdürülebilir dernek yapısına kavuşan Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneğimiz,henüz iki yıllık geçmişine rağmen Eskişehirde çok önemli hizmetler yaptığını bu vesileyle belirtmeliyim.

Merak eden okuyucular www.esgumushaneliler.der.org adresini ziyaret edebilirler.

Bunca faaliyetimizi bir kenara koyun yukarıda bazılarının isimlerini saydığım gençlerimize bu yıldan itibaren “eğitim bursu“ imkanı sağlamamız diğer derneklere örnek olabilecek niteliktedir.

Bu projemizi duyunca bizlerle birlikte heyecanlanıp desteğini esirgemeyen hemşehrilerimizin Eskişehirde ki varlığı gücümüzü oluşturmaktadır.

Öyleki burs için başvuruda bulunan tüm öğrencilerimize yönetim kurulu kararıyla burs verme kararı aldık.

Son söz olarak deriz ki öğrencilerimize Eskişehirde, kendilerini güvende ve bizleri yanlarında hissettirebiliyorsak ne mutlu bizlere.Eskişehirde Öğrenci olabilmenin farkını yaşayarak ve yaşatarak...

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38