banner333

banner309

24.12.2018, 11:27

ERCAN ÇİMEN VE SABRİ VARAN ÜZERİNE…

2019 Yılı Mart Ayında yapılacak yerel seçimlerde partilerin adayları belli olmaya başladı. 

İktidar partisinin adayı belli olduktan birkaç gün sonra memleketim Gümüşhane’deydim…

Eş dost ziyaret ve sohbetlerinde konu dönüp dolaşıp siyasete ve belediye seçimlerine gelip dayanıyordu.

Hiç unutmam Belediye Başkanı Ercan Çimen’in adaylığına şans vermeyenler büyük moral çöküntüsü içerisinde duygusal yorumlar yapmış olsada, hizmetleri çalışmaları ile ön plana çıkan Çimen’in ikinci kez adaylığı bize göre sürpriz değildi.

Hatası yok mu elbette vardır. Çalışan/iş yapan kişi hata yapar. Ancak bizler memlekete Bin Km. mesafeden baktığımızda kent merkezindeki değişimi ve dönüşümü görebiliyoruz. Bunu başkaları fark etmese de…

İmar yönünden gördüğüm eksikliği ve yapılan bazı yanlış uygulamaları yeri geldiğinde ilgililere söylediğimi, köşe yazılarımda yazdığımı bizi takip eden okuyucular anımsayacaktır.

Belediye hizmetlerinde vatandaşlarımızın memnun olduğunu Ercan Çimen’in şehre dinamizm ve heyecan kattığını söyleyenlerin sayısını hiçte az görmedim.

Gümüşhane’de kaldığım günlerde adaylar üzerinde konuşulan diğer bir isim Sabri Varan’dı. Herkes birbirine acaba aday olacak mı diye sorup duruyordu.

Geçtiğimiz günlerde gördük ki Sayın Varan Gümüşhane’ye giderek seçim startını verdi. İddialı açıklamalarda bulundu.

 Uzun yıllar kurucu il Başkanlığı, Milletvekilliği yaptığı AKP’den değil de sürpriz şekilde MHP’den aday olarak çok kimseyi şaşırttı diyebilirim.

Sabri Varan Beyi çok önceden eczacılık yaptığı günlerinden beri tanırım. Küçük kardeşi Sani ortaokul sınıf arkadaşımdır.

Sabri Beyin Milletvekili olduğu dönemde Ankara’da sözü dinlenen “deyim yerinde ise elini masaya vuran” iş yapan/yaptıran farklı bir vekil profili yapısının olduğunu biliyorum. Şimdiki Gümüşhane Vekilleri bu konuda ne kadar mahir bilmiyorum. Bilmediğim için yorum yapamam.

Sayın Varan Ankara’da geçmiş yıllarda vekil iken ailemize rahmetli babamın rahatsızlığı nedeniyle Başkent hastanesinde  Prof.Dr.Hasan Biri’yi tavsiye etmiş ve babamın sağlığına kavuşmasına vesile olmuştu.

Demem o ki herkesin derdiyle dertlenen yardımcı olmaya çalışan bir vekillik dönemi geçirdi. Halkın gönül dünyasında bir karşılığı var.

Şimdi şehrime iki belediye başkan adayı olarak çıkan gerek Ercan Çimen’in ve gerekse Sabri Varan’ın nazarımda ortak bir çok yönü var. İkisi de derin Gümüşhane ve Gümüşhaneliye sevdalı bir yüreğin yanında en önemlisi üniversite tahsillerini yaşadığımız kent Eskişehir’de yapmışlar.

Sabri Varan Beyin  adaylık konuşmasında üniversiteli öğrencilere hitap ederken “Bende üniversiteyi Eskişehirde okudum.Eskişehir ismini duyunca yüreğim titrer…” Cümlesini okuyunca telefonla arayıp adaylığını tebrik ettim. Eskişehir’i hala unutamadığını söyledi.

Ercan Çimen Beyde bir çok görüşmemizde bize “Eskişehir benim ikinci vatanımdır. Çok severim Eskişehir’i..” diyerek bir gerçeği Anadolu’muzun yaşanabilir kent sıralamasında iller arasında en önlerde bulunan Eskişehir’e, gereken değeri verdiklerini unutamadıklarını ifade etmişlerdir.

Bize göre belediyecilik alanında da Eskişehir örnek alınacak bir il. Yaklaşık 20 yıl önceki Eskişehir ile şimdiki arasında çok ama çok farklar var. Doğru verilen kararlar ve yapılan nitelikli projeler ile Eskişehir şu sıralar dünya şehirleri ile yarışır hale gelmiştir.

Bu anlamda Çin’de yakın zamanda ödül aldığını söyleyebilirim.

Şehirdeki bu değişimde Sayın Yılmaz Büyükerşen’nin hakkı ödenmez. Zaten öyle ki dört dönemdir Eskişehirliler onu başkan seçiyor.

O sebeple aday yerel seçimde önemli. Belediye Başkanlığı görevine talip olan  bu iki hemşehrimin seçildikten sonra “Porsuk ile Harşit’in dostluğu ve kardeşliği” projemize ilave iki kenti kardeş şehir yapmalarını gönlümüz arzu ediyor.

Gümüşhaneli seçmen, partileri değil, adayları tercih etmelidir. Çünkü hizmeti getirecek olan parti değil, belediye başkan ve meclisleridir.

Çevresine karşı güler yüzlü, saygılı, ciddî ve alabildiğine vakur, Karizmatik kişiliğiyle etrafındakileri, etkileme gücüne sahip, Sağlam karakterli ve kararlı, Vizyon, misyon, hedef ve değer sahibi, takım ruhuyla hareket eden adaylar, bize göre tercih edilmelidir.

Bu duygularla tüm adaylarımıza başarılar diliyoruz.


 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09