Konut Sigortası Nedir Nasıl Yapılır?

Emlak 27.06.2022, 16:59 27.06.2022, 17:00
Konut Sigortası Nedir Nasıl Yapılır?

Konut içinde eşyaların hasar görmesi gibi riskli durumlara karşı konut sigortası yaptırılması eşyaların güvence altına alınmasını sağlar. Konut sigortası içinde bulunan ana ve ek teminatlar ile poliçenin hangi risklere karşı koruma sağladığı kapsama bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Konut sigortasının hangi amaçlarla kullanıldığı insanların en merak ettiği konular arasında yer alır.

Konut Sigortası Nedir?

İnsanların en çok araştırdığı konular arasında konut sigortası nedir konusu yer alır. Bu sigorta ev ev ev içinde bulunan eşyaların su baskını, deprem gibi doğal afetlerden ve bunun yanında hırsızlık ve yangın gibi risklerden korunmasını sağlayan geniş kapsamlı bir sigortadır. Herhangi bir tehlike durumunda ya da konutta oluşan hasar durumlarında konut sigortası kişilerin büyük masraflardan kurtulmasına yardımcı olur. Bu sigortalar zorunlu olarak yapılması gereken sigortalar değildir. İsteğe bağlı olarak gerçekleştirilir.

Bunun yanında sadece ev sahipleri değil kiracılar da konut sigortalarından faydalanabilirler. Evin maliki olmasa da evde yaşayanlar eşyalarını bu sigorta sayesinde güvence altına alırlar. Konut sigortası deprem gibi doğal afetler nedeniyle meydana gelen hasarlardan da koruma sağlar. Ancak bu sigorta çeşidi zorunlu deprem sigortasından farklıdır.

Konut Poliçesi Ne Anlama Gelir?

Genel kapsamda konut poliçesi, konut sigortası teminat kapsamlarının yer aldığı ve sigorta şirketinin özel şartlarını barındıran sigorta sözleşmesidir. Konut poliçesi kapsamında yer alan teminatlar ve çoğunlukla ücretsiz olarak verilen asistans hizmetleri sigorta şirketlerine bağlı olarak farklılık gösterebilir. Bu sebeple bu sigortayı yaptırmayı düşünen kişilerin teklif alarak en uygun konut sigortalarını yaptırması önemli bir konudur.

Konut sigortası yaptırmayı düşünenler için ev eşya sigortası içerisinde neler bulunduğu merak konusudur. Konut sigortası oldukça kapsamlı teminatları ile dikkat çeker. Bu sigorta çeşidi ev içerisindeki risklerin yanında doğal afet gibi durumlara karşı da güvence sağlar. Ana ve ek teminatlar sigorta şirketlerine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bu sebeple konut sigortası yaptıracakların teminat bilgilerini önceden öğrenmesi önemlidir.

Konut Sigortasında Bulunan Ana ve Ek Teminatlar

Konut sigortasında ana teminatlar arasında en başta yangın yer alır. Sigorta şirketlerinin tamamı konut sigortalarında yangın teminatını bulundurur. Bu teminatlar kapsamında yangın ya da yıldırım sebebiyle hasar gören eşyaların güvence altına alınması sağlanır. Bunun yanında infilak ve yangın sebebiyle meydana gelen duman ya da buharın sigortalı eşyalara vermiş olduğu zararlar da karşılanır. Sigorta poliçesi kapsamları genişletilerek çeşitli risklere karşı ev ve eşyaların güvence altına alınması mümkündür. Dik konumda duran cam ve aynaların kırılması durumunda zarar gören eşyalar teminat altına alınabilir.

Hırsızların daire içerisinde bulunan eşyalara ya da bina içerisindeki eşyalara zarar vermesi ek teminatlar arasında bulunur. Bina ve eşyaların enflasyon durumlarına karşı korunması sağlanır. Bina içerisindeki kazan, su ya da kalorifer borularının veya tesisatların patlaması ya da kırılması sonucunda sigortalı eşyalara hasar gelmesi ek teminatlar arasında yer alır.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59