banner333

banner309

Sosyal Bilimler Lisesinde Atatürk Kitaplığı’nın Açılışı Yapıldı

Gümüşhane Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesine “Atatürk Kitaplığı” açılışı nedeniyle program düzenlendi.

Eğitim 22.05.2023, 22:54
Sosyal Bilimler Lisesinde Atatürk Kitaplığı’nın Açılışı Yapıldı
banner400

Gümüşhane Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesine “Atatürk Kitaplığı” açılışı nedeniyle program düzenlendi.

Atatürk, Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Sosyal Bilimler Liselerine Atatürk Kitaplığı oluşturma projesi kapsamında ilimiz Gümüşhane Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesine kurumun yayınlarına ait kitapların bağışlanması nedeniyle program düzenlendi.

Yapılan programda   Atatürk, Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Doç.Dr.Güner Doğan projenin amacından bahsetti.

Doğan, proje ile Sosyal Bilimler liselerinde öğrenim gören öğrencilerin ve öğretmenlerin eğitim sürecinde gereksinim duydukları kütüphane desteğini sağlamak amacıyla yapıldığını, öğrencilerin ve öğretmenlerin başta yakın dönem tarihine ilişkin olmak üzere Türk tarihi, dili ve kültürüne ilişkin kaynakları tanıması amaçlanmıştır, dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın,  Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür, Turizm Bakanlığı ve ile Atatürk Kültür, Dil Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı arasındaki iş birliği protokolü ile düzenlenen Türkiye genelinde Sosyal Bilimler Liselerine Atatürk Kitaplığı açılması etkinliğini bugün gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmada sadece sosyal bilimler lisesine özgü bin adet araştırma kitabının hediye edilmesi üzerine bir çalışma oldu. Çok değerli ve ihtiyacımız olan kitaplar. Kitapların bize kazandırılması nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığımıza, Kültür Bakanlığımıza, törende Atatürk Kültür, Dil Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığına şükranlarımı sunuyorum dedi.

Ayrıca proje kapsamında Gümüşhane Üniversitesi akademisyenleri öğrencilerle buluştu.  Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Bayram NAZIR “19.yy Siyasal Olaylar ve Ermeni Meselesi”, Genel Sekreter Prof.Dr.Fatih YALÇIN “Dil ve Kültür” konulu söyleşi gerçekleştirdi.

               “Atatürk Kitaplığı” kurdele kesimi yapıldı

Okul Müdürü Hamit Tanış, okulda iki kütüphaneye sahip olduklarını, Z Kütüphanesinde daha çok hikaye, roman ve şiir kitaplarını bulundurduklarını, diğer kütüphaneye daha çok kaynak kitapları topladıklarını ve bu kütüphaneye Prof.Dr. Fuat Sezgin Araştırma Kütüphanesi adını verdikleri, söyledi. Yaklaşık 9.000 kitaba sahip olan okulumuzda Atatürk, Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumunun 1.000 adet kaynak kitap bağışı yaparak yakın dönem tarihimiz başta olmak üzere Türk tarihi, dili ve kültürüne geniş bir kaynağa sahibiz. Öğretmen ve öğrencilerimize oldukça faydalı olacak bu kitap bağışı için teşekkür ederiz, dedi.

Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Bayram NAZIR “19.yy Siyasal Olaylar ve Ermeni Meselesi”, Genel Sekreter Prof.Dr.Fatih YALÇIN “Dil ve Kültür” konulu Konferansın ardından öğrencilerin soruları cevaplandı. Kurdele kesimiyle program sona erdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38