banner333

banner309

Öğrenciler Sağlık İçin Yürüdüler

Kale Koçkaya İlkokulu öğrencileri 10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü ’nde yürüyüş yaptılar ve yürüdükleri yollardaki çöpler topladılar.

Eğitim 13.05.2019, 15:40 13.05.2019, 19:13
Öğrenciler Sağlık İçin Yürüdüler
banner400

Kale Koçkaya İlkokulu öğrencileri 10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü ’nde yürüyüş yaptılar ve yürüdükleri yollardaki çöpler topladılar.

Gümüşhane merkeze bağlı Kale Köyü’nde bulunan “Beyaz Bayrak” ve ”Beslenme Dostu Okul” sertifikalarına sahip Kale Koçkaya İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri 10 Mayıs “Dünya Sağlık İçin Hareket Et” Günü etkinleri kapsamında yaklaşık 4 km yol yürüdüler. Sadece yürümeyip yürüyüş güzergâhlarında buluna çöpleri de toplayarak sağlık çevre için büyüklerine örnek oldular.

Yapılan etkinlikler ile ilgili olarak Okul Müdürü Habib Tanış “okulumuz üç yıldır Beyaz Bayrak ve 2 yıldır Besleme Dostu Okul sertifikalarına sahip bir köy okuludur. Bu sertifikalar sağlık bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın görevlendirdiği uzmanlar tarafından yapılan denetim ve incelemeler sonucunda verilmektedir. Kale Koçkaya İlkokulu yönetici öğretmen ve çalışanları olarak öğrencilerimizin daha sağlıklı temiz ortamlarda eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmeleri için çalımalar yapmaktayız. “Beyaz Bayrak” ve ”Beslenme Dostu Okul”  projeleri kapsamında hazırladığımız plan dahilinde sağlık çevre, temizlik-hijyen, sağlıklı beslenme konularında yıl içinde etkinlikler yapmaktayız. 10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü etkinliklerimiz kapsamında öğrencilerimize velilerimize hazırladığımız broşürleri dağıttık. Öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimize bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Okulumuzda bu günle ilgili olarak panolar hazırlandık. Öğretmenlerimiz nezaretinde yaklaşık 4km lik bir yürüyüş yaparak sağlık için hareketin önemine dikkat çektik. Yürüyüş güzergâhında buluna çöpleri de toplayarak temiz ve sağlıklı çevre için çalışmalar yaptık.” dedi

 Sağlıklı olmak için sadece bu gün değil iklim şartları uygun olan her gün sağlıklı yaşam için faaliyet yapıklarını, Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü tarafından iki yıl okula gönderilen bisikletleri öğrencilerin öğretmeleri kontrolünde uygun zamanlarda sürdüklerini. Her sabah sağlıklı yaşam için onar dakikalık spor yaparak güne başladıkları ve SAĞLIKLI OLMAK İÇİN HER GÜN SPOR sloganı ile çalıştıklarını belitti.

Öğrenciler yapılan yürüyüş ve çöp toplama etkinliğinden çok memnun olduklarını belirttiler.

Öğrencilerden Yiğit Ünaldı “sağlık için okulumuzda her sabah spor yapıp dersimize giriyoruz. Ayrıca teneffüslerde ve öğretmenlerimizin uygun gördüğü zamanlarda da bisiklet sürüyoruz. Bu sayede hareket edip sağlıklı olmaya çalışıyoruz. Bu da bizleri mutlu ediyor.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49