banner333

banner309

Miniklerden Temiz Gelecek Kampanyası

Merkez Anaokulu öğrencileri naylon ve plastik poşet kullanımının zararları konusunda bilgilendirilmesini sağlamak için proje başlattı.

Eğitim 03.05.2017, 18:36
Miniklerden Temiz Gelecek Kampanyası
banner400

Miniklerden Temiz Gelecek Kampanya

Merkez Anaokulu öğrencileri naylon ve plastik poşet kullanımının zararları konusunda bilgilendirilmesini sağlamak için proje başlattı.

Yapılan alışverişlerde poşet yerine file ve kese kâğıdını yaygınlaştırmak, uygulanan projede alışverişlerde kullanılan plastik ve naylon poşetlerin insana, doğaya verdiği zararların, okulöncesi öğrencilerinde farkındalık oluşturarak, çevre bilincini kazandırmak ve toplumu bilinçlendirmeyi amaçlanmaktadır.

Projeyi planlayan 5 Yaş A Şubesi öğretmeni Hülya Odabaş 22 öğrencisi ile birlikte naylon ve plastik poşetlerin kanserojen etkiye sahip ve güneş ışığı ile buluştuklarında ne gibi olumsuzluklara sebebiyet verdiklerini, naylon ve plastik poşetlerin çözünme aşamasının çok uzun sürdüğünü söyledi. Bunlar gibi onlarca sebepten ötürü gelişmiş ve gelişmeye çalışan ülkelerde plastik poşete karşı savaş açılmış durumda. Türkiye olarak bu alanda gelişmiş ülkelerle birlikte hareket etmemiz ve doğaya karşı duyarlı olmamızın ne kadar önemli olduğunu okulumuz öğrencileri velilerimiz ve halkımızda farkındalık oluşturduk. 

Odabaş, projesinin planlama ve yapım aşamalarında destek olan okul müdürü Emine Gül Yavuz ve okul müdür yardımcısı Özlem Çubukçu’ya maddi manevi yönden gerek yıl içerisindeki eğitim etkinliklerinde gerekse projeye desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen tüm velilerine ve okul bahçesinde kurulan pazara destekte bulunan Ahu, Bayraklar, Ufuk ve Şeker manavlarına da teşekkür etti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46