banner333

banner309

İmam Hatip TÜBİTAK Proje Yarışmasında Birinci Oldu

İmam Hatip Lisesi öğrencisinin projesi ile Gümüşhane çöp alanı botanik parkı olabilir.

Eğitim 20.03.2014, 18:40 20.03.2014, 18:41
İmam Hatip TÜBİTAK Proje Yarışmasında Birinci Oldu
banner400
Erzurum’da sergilenen 2014 Yılı Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Sergisine katılan Gümüşhane Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin “Katı Atık Alanlarının Bitkilerle Islah Edilmesi” konulu TÜBİTAK projesi birinciliğe layık görüldü. 

Okulun Biyoloji Öğretmeni Mehmet Şah Çelik’in rehberliğinde Biyoloji Dalında “Katı Atık Alanlarının Bitkilerle Islah Edilmesi” konulu projeyi hazırlayan 11/A öğrencisi Fatıma Beyza Vural birinci olarak Gümüşhane’yi gururlandırdı.

Vural, projenin amacını şöyle açıkladı: “Yakın zamanda taşınması planlanan Gümüşhane katı atık alanındaki ağır metal kirliliğinin bitkilerle ıslah edilmesi imkânlarının araştırılmasıdır. Gümüşhane iklim koşullarında bol olarak yetişen ve ağır metalleri yüksek miktarda biriktirme kapasitesine sahip bitkilerin atık alanında yetiştirilmesiyle ağır metallerce kirlenmiş olan bu sahanın ıslah edilmesi ve aynı zamanda da bu atık sahasının küçük bir botanik bahçesine dönüştürülmesi planlanmıştır. Bu amaçla uygun bitkiler araştırılmış olup, sahada kirlilik oluşturan ağır metaller ve bölgenin bitki çeşitliliği dikkate alındığında; karahindiba, yayla çiçeği, Kafkas şifa otu, gelincik, kuduz otu, kanarya otu, civan perçemi, domuz ayrığı, orman gülü ve çoban çantası gibi uygun bitkiler seçilmiştir.”

Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Yaşar Gül ise TÜBİTAK tarafından düzenlenen bu organizasyonda yer almak ve birinciliği elde etmenin Gümüşhane ve okulu adına büyük bir onur olduğunu belirterek, “İstenildiğinde nelerin başarılacağı konusunda değerli öğrencimiz bizlere bir mesaj vermiştir. Bu bağlamda bizlere değerli katkılarını esirgemeyen Valimiz Dr. Yusuf Mayda’ya, eski Milli Eğitim Müdürlerimiz Hızır Aktaş ve Murat Yazıcı’ya, bizlere inanan değerli Gümüşhanelilere en kalbi hürmetlerimi sunuyorum. Projede görev alan değerli öğretmenimiz Mehmet Şah Çelik ve öğrencimiz Fatıma Beyza Vural’ı yürekten kutluyorum.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Şükrü Baş ise 39 proje ile katıldıkları TÜBİTAK’ın bu yarışmasında 2 projenin sergiye seçilmesinin istedikleri bir netice olmadığına vurgu yaparak, az projenin sergiye seçilmesine rağmen elde edilen birincilik için projeyi hazırlayan yönetici, öğretmen ve öğrencileri kutladı.

Fatih İmam Hatip Lisesi’nin ödüle layık görülmesinin apayrı bir gurur vesilesi olduğunu kaydeden Baş, “Önümüzdeki yıllarda proje sayılarımızı artırarak katılmayı hedefliyoruz. Bu başarıdan dolayı Okul Müdürümüz Yaşar Gül’ü, Proje Rehber Öğretmeni Mehmet Şah Çelik’i ve öğrencimiz Fatıma Beyza Vural’ı kutluyorum.” diye konuştu.

Yarışmaya 39 projeyle başvuran Gümüşhane’nin iki projesi Erzurum bölge sergisine davet edilmişti. Gümüşhane ilinden çağrılan İmam Hatip Lisesi’nin birinciliği elde etmesi Gümüşhane’de ve okulunda büyük bir coşkuyla karşılandı. 


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 03:40
Güneş 05:17
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:22
Yatsı 20:52