banner333

banner309

GÜSİAD, Burs Başvuruları Başladı

GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın, Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD)’nin 2020-2021 eğitim öğretim yılı burs müracaatlarının başladığını duyurdu.

Eğitim 20.12.2020, 19:53 20.12.2020, 19:57
GÜSİAD, Burs Başvuruları Başladı
banner400

Değerli Öğrenciler, Hepimizin malumu olduğu üzere, tüm dünyayı etkisi alan pandemi süreci hayatımızı her alanda etkilemiş, sosyal yaşamımızı, iş dünyamızı ve dolayısı ile eğitim biçimimizi de farklı boyutlara taşımıştır.

Değerli Öğrenciler,Hepimizin malumu olduğu üzere, tüm dünyayı etkisi alan pandemi süreci hayatımızı her alanda etkilemiş, sosyal yaşamımızı, iş dünyamızı ve dolayısı ile eğitim biçimimizi de farklı boyutlara taşımıştır. Bu durum, gençlerimizin ve  çocuklarımızın  okullarımızın bir parçası olduğu yaşam biçiminden şimdilerde uzaktan eğitimlerle geçirdiğimiz bir sürece taşımıştır. Covid 19 salgınından dolayı çok sayıda hastalarımız ve vefat eden yakınlarımızla  üzüntü ve kederlerimiz moral ve motivasyonumuzu olumsuz etkilemiştir. Ancak, bütün bu olumsuzluklara rağmen bu süreçten yine de çıkacağımıza ve eski günlerimize döneceğimize inancımız tamdır. Bilim insanları,  2021 in yaz mevsimine dönük yaşamın normalleşeceğini işaret ediyor. Ümit ederiz ki, 2021 eğitim dönemimizde bu günler geride kalır, okullarımız eski eğitim biçimlerine döner ve yine gençlerimiz, öğretmenlerimiz coşkuyla kaynaşarak daha da büyük moralle eğitime ve yaşama dört elle sarılmaya devam eder. Bu süreçte aramızdan ayrılan öğretmenlerimize, sağlık çalışanlarımıza, yakınlarımıza ve tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, hastalarımıza şifa temennilerimizi iletiyoruz.Bildiğiniz üzere, Güsiad olarak, 16  yıldır sürekli ve düzenli olarak  Gümüşhane’li üniversiteli öğrencilerimize belirlenmiş kriterler doğrultusunda burs desteği sağlamaktayız. Bu dönem iş dünyamızda yaşanan olumsuzluklara ve ekonomik zorluklara rağmen geçtiğimiz günlerde yaptığımız değerlendirme ile burs dağıtımına devam etmeye karar vermiş bulunuyoruz. Bu eğitim dönemi olan 2020-2021 için, Güsiad Yönetim Kurulunca oluşturulmuş, Prof.Dr.Kenan Aydın, Sn.Muammer Beyaz, Sn.Yaşar Topçuoğlu, Sn.Tuna Coşkun, Sn.Soner Keleş, Sn.Serkan Kaya ve  Sn.Yunus Akçay dan oluşan burs komitesi aşağıda belirlenmiş kriterlere uygun olarak burs müracaatlarını alarak değerlendirecektir. Bu çalışma kapsamında duyurusu yapılan kriterlere uygun olan müracatlar işleme alınacaktır. Bu şartları sağlamayanlar ise işleme alınmayacaktır. Güsiad olarak, geçtiğimiz yıl 225 öğrencimize bursu desteği sağladık. Bu yıl iş dünyamızda yaşanan ekonomik zorlukları da dikkate alarak, 100 öğrenci asıl listede, 50 si ise yedek olmak üzere bir burs dağıtım planı oluşturduk. Ayrıca,  Gümüşhane Üniversitesi Kalkındırma Vakfına ise 50 adet öğrenci bursu vermeyi planladık. Bu durumda Güsiad olarak, 150 öğrenciye asıl, 50 öğrenci yedek olmak üzere bir burs dağıtımı yapmış olacağız. 150 öğrenci bursunu tamamladıktan sonra yedek listede olan 50 öğrencimizin bursunu vermeye çalışacağız. Burs dağıtımımız öncelikle asıl listeden başlayacaktır. Bu dönem içinde daha fazla miktarda  kaynak sağlayabilmemiz halinde sayıyı artırabiliriz.  Öğrencilerimizden ricamız, aşağıda belirlenmiş şartları tutanların en geç 15 Ocak 2021 tarihine kadar müracaat etmeleridir. Burs şartlarımız ise, aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. Bu vesile ile, bu öğretim döneminde de, yarınlarımızın ümitleri olan siz gençlerimize eğitimleriniz de başarılar diliyoruz. 

Yüksel YALÇIN, GÜSİAD Genel Başkanı, 
 
 
 
GÜSİAD- Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği 2020-2021 Öğretim Yılı  Burs Şartları;

1. Babası vefat etmiş öğrencilerimizden müracaat edenlerin tamamına,  2. Üniversitelerin hazırlık ve birinci sınıfları hariç,  2. – 3. -  4. Sınıflarda okuyan öğrencilerin not ortalaması 4 üzerinden 3,5 olanlara,3. Bir evde 3 üniversite öğrencisi olması halinde, başarı durumlarına bakılmaksızın en az birine ödenecektir, ancak müracat evrakları her üçü için de doldurulacaktır.4. Burs sağlanacak öğrenci sayısı işadamlarından alınacak taahhütlere bağlı olarak belirlenecektir,5. 2020-2021 döneminde öğrenci başına burs tutarı yılda 1000 TL olmak üzere  tek seferde veya taksitli yatırılabilecektir.   
6. Burs müracat tarihi 25 Aralık 2020 -15 Ocak 2021 tarihleri arasındadır.  7.Burs almaya hak kazanmış öğrencilerimizin listesi Şubat 2021 ayı içinde web sitemizden yayınlanacaktır.  8. Burs ödemeleri  25 Şubat 2021- 30 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.9.Burs müracatı yapacak öğrenciler, (www.gusiad.org.tr)  web adresimizden girerek  “Burs Başvuruları Formunu” elektronik ortamda okunaklı ve eksiksiz doldurduktan sonra istenen belgeleri; GÜSİAD-Gümüşhane Sanayici Ve İşadamları Derneği’ Mecidiyeköy Mahallesi Mecidiyeköy Yolu Caddesi Elbir İş Hanı No: 6 Kat: 7 /6 Şişli İstanbul adresine posta ile göndermeleri veya elden teslim etmeleri, gerekmektedir. Burs Başvurusu İçin Gerekli Diğer Belgeler:
- Gümüşhaneli olmak,  - Burs Başvuru Formu Çıktısı- Güncel tarihli, imzalı ve mühürlü Transkript belgesi (imzasız ve mühürsüz belge kabul edilmez)- Güncel Tarihli Öğrenci Belgesi (e-devlet yada okuldan)- Arkalı Önlü Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ( Yeni kimliklerde doğum yeri yazmadığından yeni kimliğe sahip öğrenciler ek olarak e-devlet üzerinden "Nüfus Kayıt Örneği" göndermelidir.)- Babası Vefat Etmiş Öğrenciler İçin Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği- 1 Adet Fotoğraf Not: Eksik ve hatalı evrakla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır !Not: Müracat şartları tutmayan öğrencilerin, müracat etmemeleri, şartlar tutmuyorsa santral meşguliyeti olmaması bakımından telefon ile rahatsız etmemeleri, özellikle bilgi alınması zorunlu ise  [email protected] adresinden eposta göndermelerini rica ederiz.

 İletişim Bilgileri: Yetkili Sn.Mahir Bozalan

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59