banner333

banner309

Gümüşhane’mizde Kendi Sınavımızı Kendimiz Yapıyoruz!

Gümüşhane’mizde Kendi Sınavımızı Kendimiz Yapıyoruz!

Eğitim 16.03.2022, 08:57
Gümüşhane’mizde Kendi Sınavımızı Kendimiz Yapıyoruz!
banner400

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğünce il merkezimiz ve ilçelerimizde eş zamanlı olarak 8 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik Gümüşhane’de yine bir ilki gerçekleştirdik.

Gümüşhane’mizde görevli öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan ve  “Gümüşhane’mizde Kendi Sınavımızı Kendimiz Yapıyoruz!” sloganıyla 6. Deneme sınavı yapıldı.

Toplamda 2 bin 573 öğrencinin girdiği deneme sınavına ait sorular, Gümüşhane ilinde görev yapan branş öğretmenlerinden oluşan komisyonlarca belirlenmiş ve Gümüşhane Ölçme Değerlendirme Merkezi Soru Hazırlama Komisyonu tarafından hazırlanan deneme sınav sorularına Gümüşhane’de 12. sınıf okuyan Bin 229 öğrenci Yükseköğretim Kurumları Sınavı (TYT)   ve 8. Sınıfta okuyan Bin 344 öğrenci Liselere Geçiş Sistemi (LGS)  sınavına katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci ve Şube Müdürü Turan Tanış deneme sınavının sağlıklı bir şekilde uygulanması için okulları ziyaret ettiler.

İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Ölçme Değerlendirme Merkezimiz bağımsız olarak İlimizde kurulduğu andan itibaren, çocuklarımızın akademik başarılarını ölçmek, değerlendirmek ve artırmak için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz.  8. sınıf ve 12. sınıfta sınavlara girecek öğrencilerimiz için deneme sınavları gerçekleştirerek, akademik seviyelerini belirleme ve eksiklerini tespiti etme noktasında çok büyük katkı sağlıyoruz. Bu çerçevede de bugün ilimizde Ortaokul ve Ortaöğretim okullarımızda deneme sınavı gerçekleştirildi, sınavın yapıldığı okullarımızı ziyaret ederek, öğrencilerimize başarılar diledik.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11