banner333

banner309

GümüşHANEler Okuyor Projesi Faaliyetlerine Devam Ediyor

Gümüşhane Valiliği koordinasyonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen GümüşHANEler Okuyor Projesi faaliyetlerine devam ediyor.

Eğitim 29.03.2018, 14:01
GümüşHANEler Okuyor Projesi Faaliyetlerine Devam Ediyor
banner400

Gümüşhane Valiliği koordinasyonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen GümüşHANEler Okuyor Projesi faaliyetlerine devam ediyor.

Proje kapsamında okumanın önemine yönelik söyleşiler, konferanslar düzenleniyor.

Torul Üçüncüoğlu Eğitim ve Kültür Derneği ile yapılan protokol kapsamında Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesinde ve Gümüşhane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde olmak üzere iki oturum söyleşi programı düzenlendi.

Torul Üçüncüoğlu Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Güngör Üçüncüoğlu, Gümüşhane Üniversitesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Kemal Saylan ve Yrd. Doç. Şenay Yanar’ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşide okumanın önemi konuşuldu.

Okumayı Önemsiyoruz

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, “ GümüşHANEler Okuyor projemizin yaklaşık bir ay öncesinde başlattığımız bir proje. Bu kapsamdaki etkinliklerimiz bugün yaptığımız etkinlikler ile devam ediyor. İnşallah bu etkinliğimiz ilçelerimizde de aynı şekilde devam edecek. Bu kapsamda her okullarımızda okuma saatlerimiz, ilkokul seviyesinde masal derleme çalışması akabinde bunlarla yapacağımız bir kitap çalışması ile bir araya geleceğiz. Afişimizde Hane kısmını ön plana çıkarttık dolayısı ile hanelerimizle beraber okumayı önemsiyoruz. Kitap yarışmalarımız olacak. Şehrimizin birikimlerini sizlerle buluşturmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda yaptığımız etkinliğin bir ayağında da bunlar olacak. Toplumun bütün kesimleri ile geniş kapsamda gayretli bir çalışma yürütüyoruz.” dedi.

Okumanın önemi faaliyeti koluna yönelik geçtiğimiz hafta il genelinde Halit Ertuğrul konferansları düzenlenmişti. Önümüzdeki haftalarda il genelinde ve okullarda söyleşi programları düzenlenmeye devam edecek.

Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesinde ve Gümüşhane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen Programlara İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, Maarif Müfettişleri Başkan Vekili Mehmet Demirel, Şube Müdürleri Seyit Tok, İlhan Yıldız, Hüseyin Erden, okul müdürü, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:27
İkindi 16:10
Akşam 19:09
Yatsı 20:34