banner333

banner309

Gümüşhane'de Etkili Öğretmenlik Ve Öğrencilerle İletişim

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü‘nün tarafından düzenlenen “Etkili Öğretmenlik ve Öğrencilerle İletişim” semineri Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Eğitim 18.12.2013, 11:47 18.12.2013, 11:50
Gümüşhane'de Etkili Öğretmenlik Ve Öğrencilerle İletişim
banner400

 İl Milli Eğitim Müdürlüğü‘nün tarafından düzenlenen “Etkili Öğretmenlik ve Öğrencilerle İletişim semineri Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.


Seminere İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Olgun, İl Eğitim Denetmenleri Başkanı Şahmettin Kaya, Şube Müdürleri İsmail Hayal, Abidin Merdan, Adem Doğan, ilk ve ortaöğretim okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Açılış konuşmasında İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Olgun;
“Bilginin her zamankinden daha değerli olduğu bir dönemde hepimizin bilgiye ne kadar ihtiyacı olduğunu ve bu ihtiyacın artarak devam ettiğini, bunun yanında edinilen bilginin paylaşımının değerli olduğunu ve bu bağlamda hiçbir karşılık beklemeden bu semineri veren değerli eğitimci yazarımız Muhammet Yılmaz’a en kalbi teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

“Yaklaşık bir buçuk saat süren slayt gösterisi eşliğinde gerçekleştirdiği sunumunda Eğitimci Yazar Muhammet Yılmaz;  “İnsan ve eğitimi, etkili öğretmenlik, öğrencilerle iletişim, sınıf yönetimi ve öğretim yöntemleri' hakkında bilgi verdi. Yılmaz, "Yeni kuşaklar artık daha sosyal, daha çok sorguluyor ve daha bilinçli. Bu nedenle eski öğretmenlik anlayışı, bugünün çocuklarını yetiştirmede yetersiz kalıyor." dedi. Öğretmenin niteliklerinde meydana gelen değişime dikkat çeken Yılmaz, "Eskiden en iyi öğretmenin otoriter ve karizmatik olması gerektiği düşünülürdü. Bugün aynı zamanda sevecen ve sevimli olması da bekleniyor. Bir öğretmenin bilgili, anne baba rolüne bürünebilen, arkadaş gibi çocukla iletişim kurabilen ve aynı zamanda sınıfta lider profili çizebilen bir kişiliğe sahip olması gerekiyor." ifadesini kullandı.
İlgiyle takip edilen seminer sonunda Eğitimci Yazar Muhammet Yılmaz’a İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Olgun tarafından plaket takdim edildi.

Muhammet Yılmaz kimdir?


İlk, orta ve lise öğrenimini Rize’de tamamladı. 1989 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl başladığı öğretmenlik hayatına İstanbul-Güngören Ergün Öner-Mehmet Öner Anadolu Lisesi’nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olarak devam etmektedir.
Öğretmenlik mesleğinin yanında Milli Eğitim Bakanlığı ve çeşitli sivil toplum örgütlerinde; Etkili Öğretmenlik, Öğrencilerle İletişim, Etkili Sınıf Yönetimi, Çocukta Dinî ve Ahlakî Gelişimin Esasları, İnsan ve Vahiy, Din Öğretiminin Temelleri, İnsan ve Medeniyet gibi eğitim-öğretim alanında ve dini konularda öğretmenlere ve üniversite öğrencilerine yönelik seminer ve konferans çalışmaları yapmaktadır. Ayrıca “Oyuncaklarım” dediği, alanıyla ilgili görsel öğrenme nesneleri üretip yayınlamaktadır (www.muhammetyilmaz.com). Evli ve iki çocuk babasıdır.

Eğitim öğretim uygulamaları ile ilgili sempozyumlarda sunduğu tebliğleri, yayınlanmış makaleleri  ve kitapları vardır. Yayınlanmış Kitapları: Değerler Eğitimi ve Okul Etkinlikleri, Etkili Öğretmenlik, Hz. Peygamberi Nasıl Öğretelim.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38