banner333

banner309

Kelkit Belediyesi Kültür Kulübü Kurdu

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi Belediyesi, kültürel ve sanatsal faaliyetler kapsamında tarihinde ilk kez tiyatro ekibi oluşturuyor.

Kelkit 18.12.2013, 11:51 18.12.2013, 11:59
Kelkit Belediyesi Kültür Kulübü Kurdu
banner400
 Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi Belediyesi, kültürel ve sanatsal faaliyetler kapsamında tarihinde ilk kez tiyatro ekibi oluşturuyor. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Muammer Duran, amaçlarının, kültürel ve sanatsal faaliyetlere katkı sağlamak olduğunu belirterek, “Gerçekleştirdiğimiz kaliteli belediyecilik hizmetleri yanı sıra Sosyal ve Kültürel alanlarda da birçok etkinlik düzenlemekteyiz. Bunlardan birkaçını şenlikler, konferanslar, paneller, konserler, yarışmalar, eğitim kursları, kadınlara verdiğimiz sosyal faaliyetler, Bizim bu faaliyetlerimizi renklendirecek bir diğer çalışmamız ise bu zamana kadar hiç adı dahi duyulmamış Belediyemiz bünyesinde bir tiyatro ekibi olacak.” dedi.

Oluşturulan tiyatro ekibinin tarih ve kültür zengini Kelkit ilçesinde amacına uygun oyunları sergileyeceğini, vatandaşların gözüne ve gönlüne hitap edeceğini kaydeden Duran, “Amatör olarak başlayacağımız tiyatro faaliyetlerimizi profesyonel hale getirerek geleceğin oyuncularını yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu çalışma ile belediye olarak sanata bir katkı daha sağlamış olacağız.” diye konuştu.

Başkan Duran, ilçede tiyatroya meyilli yetenekleri keşfetmek, onlara profesyonel bir imkan sunmak ve geleceğe dönük hayallerine araç, vatandaşların sosyal ihtiyaçlarına da cevap olmak adına tiyatro eğitiminin yanında, folklor oyunları, diksiyon ve drama dersleri de verileceğini belirterek, “Kuracağımız Tiyatro Kulübümüzün de ilk ayak sesleri olacaktır. Tiyatro eğitimi almak, tiyatro oyunlarında aktif rol oynamak isteyen gençlerimizi buraya davet ediyoruz. Tiyatro eğitimine katılanlara sertifika ve çeşitli ödüller verilecektir.” dedi.

Tiyatro kulübünün ilköğretim öğrencileri seçmelerinin 21 Aralık Cumartesi günü saat 11.00’da, lise ve üniversite öğrencileri için seçmelerin ise 22 Aralık Pazar günü saat 11.00’da Belediye Kültür Salonunda yapılacağı öğrenildi.



Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (1)
kelkitli 10 yıl önce
sayın duran takdirle karşılıyoruz bu olusumu ama samimi bulmuyoruz . propagandaa kokuyor gibi. cünkü sen hiç bir etkinliginde kelkitli sanatcıları ve kelkite mal olmuş sanatcıları festivalerine daveet etmeddin etmiyorsunda ..inş bundan sonra bu konudadaa üstüne düşeni yaparak samimiyetini isbat edersin tabiki martta seni degiştirmezlerse .. saygılarımla .
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39