banner333

banner309

Gümüşhane’de 4. Sınıflar Bilgilerini Yarıştırdı

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il ve ilçelerde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen bilgi yarışmasında öğrenciler bilgilerini ortaya döktüler.

Eğitim 27.12.2022, 22:38
Gümüşhane’de 4. Sınıflar Bilgilerini Yarıştırdı
banner400

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen bilgi yarışmasında il ve ilçelerde 4.sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

 Yarışmanın amacı, ilimizde bilgi paylaşımının yaygınlaştırılması, öğrencilerin teşvik edilmesi, öğrencilere yarışma kültürünün kazandırılması ve öğrencilerin sınavlara hazırlanmasına yardımcı olmaktır.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İlkokullar arası yapmış olduğumuz bilgi ve kültür yarışması sonuçlandı. 11 okulumuz bu programa iştirak etti. Çocuklarımız bu yarışmaya çok iyi hazırlandılar çokta heyecanlıydılar. Onların heyecanı kadar bizlerde heyecanlandık.

Bu tür etkinlikler çocukların güven duygularını arttırdığını belirterek yarışmada dereceye giren öğrencileri tebrik eden Müdür Yalçın, Bu tür yarışmalar öğrencilerin sosyal gelişimlerine katkı sağlayan, sorumluluk bilinci aşılayan, bilgi düzeyini artıran ve okullarda aldıkları bilgiyi pekiştiren çalışmalardır. Bizler bu çocuklarımızı eğitirken, sadece bilgi ağırlıklı değil onlara edebi, ahlakı, güzelliği, iyiliği, insanlara faydalı olmaları yolunda yapmaları gerekenleri de öğretmeyi amaç edinmekteyiz. Bu amaçla minik öğrencilerimiz bu gibi yarışmalar ile kendilerini göstermekteler. Dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum. dedi.

11 ilkokulun katıldığı yarışmada öğrencilere Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, İngilizce, Din Kültürü ve Genel Kültür alanlarından soru soruldu.

Yarışmada Merkez ilçeyi temsil edecek olan okul Dumlupınar İlkokulu oldu.

Program sonunda yarışmada tüm öğrencilere günün anısına katılım belgesi verildi.

Gümüşhane Kültür Turizm İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen bilgi yarışmasına İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, şube müdürü Oltan Balyemez, okul kurum müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38