banner333

banner309

GÜ ile MMMGD Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Gümüşhane Üniversitesi Madencilik İhtisaslaşma Koordinatörlüğü ile Maden Mühendisleri Mesleki Gelişim Derneği (MMMGD) arasında iş birliği kurulmasını amaçlayan protokol imzalandı.

Eğitim 14.03.2024, 18:08
GÜ ile MMMGD Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
banner400

Gümüşhane Üniversitesi Madencilik İhtisaslaşma Koordinatörlüğü ile Maden Mühendisleri Mesleki Gelişim Derneği (MMMGD) arasında iş birliği kurulmasını amaçlayan protokol imzalandı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yürütülen “Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı” kapsamında, seçilen üniversitelerin bulundukları bölgelere katkılarının artırılması ve belirli alanlarda ihtisaslaşmaları hedefleniyor. Bu kapsamda, Gümüşhane Üniversitesine 29 Eylül 2021 tarihinde “Madencilik” alanında ihtisaslaşma yetkinliği verilmişti.

İhtisaslaşma yetkinliği alan bir üniversitenin, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilmesi için sivil toplum kuruluşları ve örgütleri ile iş birliği yapması, bilgi ve tecrübelerini paylaşması, bölgenin kalkınmasına katkı verebilecek iş birliği projeleri geliştirmesi ve paylaşması gerekirken, bu iş birliği ve paylaşımlar, üniversitenin ihtisaslaşma alanındaki bilgi ve becerilerinin artırılması, bölgenin madencilik sektörüne ve bilim dünyasına katkı verilmesini sağlayacağı düşünülmektedir. Bu amaçla da Gümüşhane Üniversitesi ile MMMGD arasında imzalanan protokol kapsamında, iki kurum arasında “Madencilik” alanında iş birliği yapılacak. 

Bu iş birliği kapsamında Gümüşhane Üniversitesi Madencilik İhtisaslaşma Koordinatörlüğü, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Maden Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği ve Harita Mühendisliği Bölümleri, Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Madencilik ve Maden Çıkarma ile Kimya ve Kimyasal İşlemeleri Teknolojileri bölümleri, Madencilik Uygulama ve Araştırma Merkezi birimleri ile MMMGD arasında çeşitli faaliyetlerin yürütülmesi planlanmaktadır.

Gümüşhne Üniversitesi Rektörlük makamında gerçekleşen protokole imza atan Maden Mühendisleri Mesleki Gelişim Derneği Başkanı Halim Demirkan, protokolün hayırlı olması dileklerinde bulundu. Demirkan protokol hakkında; “Bu ikili iş birliğinin, iki kurumun bilgi ve deneyimlerini birleştirerek, madencilik alanındaki bilgi ve teknolojinin geliştirilmesine ve bölgenin madencilik sektörünün güçlendirilmesine katkı sağlaması düşünülmektedir. MMMGD ve GÜMİK arasında imzaladığımız protokol kapsamındaki faaliyetlerin gelişimi konusunda gerekli durumlarda çevrim içi veya yüz yüze koordinasyon toplantıları gerçekleştirebilir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

İmzalanan protokol hakkında Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Bu protokol, Üniversitemizin bölgesel kalkınmaya katkı sağlama amacıyla aldığı ihtisaslaşma yetkinliğini daha etkin bir şekilde kullanmasını sağlayacaktır. İş birliği kapsamında yapılacak Ar-Ge projeleri, madencilik sektöründe yeni teknolojilerin ve uygulamaların geliştirilmesine yönelik önemli bir adım olacak. Bu projelerin sonucunda, madencilik sektörünün verimliliğinin artması ve kaynakların daha sürdürülebilir bir şekilde kullanılması hedeflenmektedir. Ayrıca, sanayi iş birlikleri ile madencilik sektörünün uluslararası rekabet gücünün artırılması ve sektörün ihtiyaç duyduğu teknolojilerin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Protokolün imzalanmasıyla birlikte, Üniversitemizin madencilik alanındaki çalışmalarının daha da güçlenerek devam edeceğine, bölgenin madencilik sektörünün güçlendirilmesine ve bölgesel kalkınmaya önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Bu vesileyle de bizleri ziyaret eden Maden Mühendisleri Mesleki Gelişim Derneği Başkanı Halim Demirkan ve ekibine teşekkür ediyor, protokolün her iki taraf için hayırlı olmasını temenni ediyorum"

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49