banner333

banner309

Ali Gültiken, Güngören Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi’nde

Beşiktaş’ın Efsane İsmi Ali Gültiken, Güngören Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi’nde

Eğitim 16.05.2014, 21:19 16.05.2014, 21:25
Ali Gültiken, Güngören Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi’nde
banner400
 Güngören Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi, öğrencilerinin hayatta başarılı bireyler olarak yer almalarına yardım etmek amacıyla "Kariyer Günleri”nde alanında başarıya ulaşmış, öğrencilere yol göstereceğine inandığı önemli isimleri konuk etmeye devam ediyor.


Okulun Spor Kulübü tarafından düzenlenen programda konuk Beşiktaş’ın unutulmaz forvet oyuncularından, Metin Tekin ve Feyyaz Uçar'la birlikte oluşturdukları ileri üçlü ile pek çok başarı kazanmış ve isimlerine özel tezahüratlar yapılmış efsanevi futbolcu, futbol yorumcusu ve spor yazarı Ali

Beşiktaş’ın  büyük başarılar yakaladığı bir dönemde top koşturan Ali Gültiken attığı gollerle takımını sırtlayan isimler arasında yer alıyordu. Görev aldığı 262 lig maçında 91 gol kaydeden başarılı futbolcu, efendi kişiliği ile yalnız Beşiktaşlıların değil, rakip takımların taraftarları tarafından da sevilen futbolculardan biri olmuştu.


Konuşmasında futbolculuk yıllarından anılarına yer veren Gültiken, elde ettiği başarıda çalışkanlığının ve cesaretinin çok önemli olduğunu söyledi. İyi bir futbolcu olmak için yeteneğin yanı sıra düzenli, disiplinli bir çalışmanın da gerekli olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin genç bir nüfusa sahip olduğunu ancak altyapı yetersizliği nedeniyle yeterli sporcunun yetişmediğini bu yüzden sportif başarı anlamında birçok ülkenin gerisine kalındığından bahsetti.


Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan efsane futbolcu, çocukluğunda Cemil Turan’ı örnek aldığını ifade ederken günümüzde Türk futbolunun en yetenekli futbolcusu olarak Arda Turan ismini verdi.


Okul Müdürü Gğmüşhaneli hemşerimiz Remzi İLHAN teşekkür konuşmasında bir ülkenin kalkınmasının göstergesi olarak sporun çok önemli olduğunu belirterek okulumuzda özellikle atletizmde Türkiye rekorlarını kıran öğrenciler yetiştirdikleri için çok mutlu olduğunu söyledi. Ali Gültiken gibi alanında büyük bir başarıya imza atmış, futbol tarihinin efsaneleri arasında bulunan bir ismin paylaşımlarının öğrenciler için önemli bir kılavuz olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 17 Mayıs 2024
İmsak 03:11
Güneş 04:57
Öğle 12:24
İkindi 16:18
Akşam 19:40
Yatsı 21:19