banner333

banner309

70. Verem Eğitim ve Propaganda Haftası gerçekleşti

70. Verem Eğitim ve Propaganda Haftası çerçevesinde, verem hastalığı konusunda halkımızı, sağlık çalışanlarımızı ve özellikle okul çağındaki çocuklarımızı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla, ilimiz merkez ve ilçelerde Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen verem konulu resim, karikatür ve şiir yarışması düzenlenmiştir.

Eğitim 24.01.2017, 19:29
70. Verem Eğitim ve Propaganda Haftası gerçekleşti
banner400

70. Verem Eğitim ve Propaganda Haftası çerçevesinde, verem hastalığı konusunda halkımızı, sağlık çalışanlarımızı ve özellikle okul çağındaki çocuklarımızı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla, ilimiz merkez ve ilçelerde Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen verem konulu resim, karikatür ve şiir yarışması düzenlenmiştir. Dereceye giren öğrencilerle ilgili ödül töreni 18.01.2017 tarihinde Halk Sağlığı Müdürlüğünde yapılmıştır.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin PEHLİVAN ödül töreninde yaptığı konuşmada; Verem önemli bir hastalıktır. Bulaşıcı hastalıklar arasında düzenli tedavi edilmezse AİDS' den sonra 2. sırada öldürücü bir hastalıktır. Ayrıca Dünya nüfusunun 1/3 (üçte biri) ülkemizde ise 12-15 milyon kişi verem mikrobu ile enfekte olduğu tahmin edilmektedir. Bu kişiler verem mikrobunu hastalık oluşturmaksızın vücutlarında taşımaktadır. Yine bu kişilerin vücutlarının direnci düştüğü anda (kanser hastası, böbrek hastası, şeker hastası vs) hayatlarının bir döneminde verem hastalığına yakalanmaktadırlar. Verem hastalığı; düzenli tedavi edilmemiş ya da tedavi görmemiş aktif akciğer, gırtlak veremi hastalarının öksürme ve hapşırma sonucu ortama saçılan damlacıkların solunmasıyla insandan insana bulaşır. Hastayla aynı ortamı paylaşan insanlar, bulaştırıcılık riski altındadır. Bu nedenle koruyucu tedbirler (maske, ortamın havalandırılması) sık sık uygulanmaktadır.

Verem hastalığı ile ilgili toplumun bilgilendirilmesi ve bu hastalığa karşı toplumun bütün kesimlerinin dikkatinin çekilmesi amacıyla yapılan etkinlikler kapsamında ortaöğretim ve lise öğrencilerimiz arasında resim, karikatür ve şiir konulu yarışma düzenlenmiştir.Amacımız, verem hastalığı konusunda halkımızı ve sağlık çalışanlarımızı bilgilendirmek ve bilinçlendirmektir.

Tüm branşlarda dereceye giren öğrencilere bisiklet hediye edilmiş olup, ödüller Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin PEHLİVAN, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa AĞAR, İl Kamu Hastaneleri Birliği  Genel Sekreteri Yrd. Doç Dr. Özgür ÇELEBİ, Tüberküloz İl Koordinatörü Dr. Bilge Nur TÜRKFİLİZ ve Milli Eğitim Şube Müdürü Adem DOĞAN tarafından verilmiştir.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45