banner333

banner309

27 Köye Mini EBA Destek Noktası Kuruldu

Gümüşhane’de interneti olmayan öğrenciler için fırsat eşitliği sağlanması amacıyla 27 köyde Mini Eğitim Bilişim Ağı (EBA )destek noktası oluşturuldu.

Eğitim 22.10.2020, 22:30
27 Köye Mini EBA Destek Noktası Kuruldu
banner400

Gümüşhane’de interneti olmayan öğrenciler için fırsat eşitliği sağlanması amacıyla 27 köyde Mini Eğitim Bilişim Ağı (EBA )destek noktası oluşturuldu.

Geçtiğimiz günlerde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu’nun internet erişimi olmayan öğrencilerin çevrimiçi derslere katılımı sağlanması için köy muhtarları ile bir araya geldiği toplantıda Koronavirüsle mücadelenin en üst seviyede olduğu bu günlerde interneti olmayan öğrenciler için köylerde mini Eğitim Bilişim Ağı (EBA) destek noktası oluşturulması karar verilmişti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Türk Telekom yetkilileri ile görüşülerek uzaktan eğitim için gerekli altyapının tespit edildiği muhtarlar ile yapılan görüşmelerde 4 köyde Mini EBA Destek noktası ihtiyacı bulunmadığı, 27 köyde de Mini EBA destek noktaları oluşturuldu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların bilgisayar laboratuvarları, Z kütüphaneleri, kodlama atölyeleri ve atıl bilgisayarları bilişim teknolojileri öğretmenlerinden oluşan komisyon tarafından bakımları yapılarak İl Milli Eğitim Şube Müdürü İlyas Günay ve Fatih projesi il koordinatörü Yasin Demir tarafından 27 köyde muhtarlar tarafından belirlenen köy konağı ve mevcut yerlere bilgisayar kurumları yapıldı.

EBA, EBA Canlı Ders ve diğer uzaktan platformlar için gerekli ortamlar hazırlanarak 161 öğrenci için çevrimiçi eğitim öğretim faaliyetlerine sunuldu.

İl genelinde yine uzaktan eğitim imkânı bulunmayan öğrenciler için pandemi kuralları göz önünde bulundurularak okullarda 66 EBA destek noktasının öğrencilerin hizmetine açıldığını ve bir gezici EBA destek noktası aracının da hizmet vermek üzere öğrencilerin kullanımına hazır hale getirildiğini kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, “COVİD-19 salgını sebebiyle ülkemizde eğitim öğretim faaliyetleri EBA TV- EBA Canlı dersler ve EBA Destek noktaları gibi farklı çözümler ile devam etmektedir. Ülkece yaşadığımız bu zorlu süreçte okullarımızdan uzak kalan öğrencilerimizi eğitimin içinde tutabilmek için çalışmalarımızı yapıyoruz. Bakanlığımız öncülüğünde tüm Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de EBA Destek noktaları oluşturulmuştur. Evinde interneti veya bilgisayarı olmayan öğrencilerimiz için Gümüşhane genelinde oluşturulan 66 adet EBA Destek Noktası öğrencilerimize sunulmuştur. Merkez ilçemizde yaptığımız ön çalışmada açık okulumuzun bulunmadığı toplam 27 köyümüze Mini EBA destek noktaları oluşturduk. EBA destek noktalarımız için internet ve bilgisayarlar muhtarlarımıza tutanak karşılığında zimmetlendi. Mini EBA destek Noktalarında emeği geçen Türk Telekom A.Ş yetkililerine, köy muhtarlarımıza, süreçte görev alan idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09