banner333

banner309

"2023 Eğitim Vizyonu Çalıştayı" Düzenlendi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “2023 eğitim Vizyonu Işığında Gümüşhane Eğitim Çalıştayı” düzenlendi.

Eğitim 10.01.2019, 11:30
"2023 Eğitim Vizyonu Çalıştayı" Düzenlendi
banner400

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “2023 eğitim Vizyonu Işığında Gümüşhane Eğitim Çalıştayı” düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığının kamuoyuyla paylaştığı 2023 Eğitim vizyonu; eğitimin daha nitelikli olmasını, insan odaklı becerilerini hedefleyen bir eğitim felsefesinden bahsetmektedir. Bu felsefeni eğitimin bütün paydaşlarınca daha iyi anlaşılması için ilimiz eğitim faaliyetlerini değerlendirerek eğitime katkı sağlamak amacıyla 2023 Eğitim Vizyonu Işığında Gümüşhane Eğitim Çalıştayı düzenlendi. 

Çalıştaya, Gümüşhane Üniversitesi, Gümüşhane Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sanayi ve Ticaret Odası İl Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, İş-Kur İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Ticaret Odası Başkanlığı, Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanlığı, Esnaf ve Kefalet Kooperatif Başkanlığı, GÜSİAD Gümüşhane Şube Başkanlığı, Sanatkârlar Odası Başkanlığı, Muhtarlar Derneği Başkanı, Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı, Kent Konseyi Başkanı, Kızılay Başkanı, Kadınlar Birliği Şube Başkanı, TEMA Vakfı Gümüşhane Temsilcisi, Yeşilay Başkanı, Sendikalar, Gümüşhane kültür sanat gençlik ve spor kulübü Derneği ve Gümüşhane Sanat Tiyatrosu temsilcileri katıldı.

Gerçekleştirilen çalıştaya “Akademik Başarı ve Sosyal Kültürel ve Sportif Faaliyetler, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi, Özel Eğitim, Rehberlik ve Özel Öğretim Kurumları, Mesleki ve Teknik Eğitim ve Hayat Boyu Eğitim, Din Öğretimi, Eğitime Erişim - Eğitim Finansmanı ve Eğitim Ortamlarının Planlanması başlıkları altında komisyon oluşturuldu.

Yaklaşık ikiyüz kişinin katıldığı çalıştay, Hayme Ana Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, İbni Sina Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Zigana Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesinde eğitim paydaşlarıyla gerçekleşti. Katılımcılar akademik başarıların değerlendirilmesi, destekleme kurslarının yeniden yapılandırılması, okul aile birlikleri sürece katkısının sağlanması, Ölçme değerlendirme süreçlerinin değerlendirilmesi, sosyal sportif ve kültürel faaliyetlerin önemini okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasına yönelik tedbirler, okul yöneticileri becerilerinin geliştirilmesi, özel eğitim çalışmalarının değerlendirilmesi ve mezunlarının istihdamına yönelik çalışmalar, mesleki ve teknik eğitimde mevcut durum, paydaşlarla işbirliği, Hayat Boyu faaliyetlerinin yaygınlaştırılması, değerler eğitimi, eğitimin finansman ve paydaşlara katkısı gibi konularda görüş ve önerileriyle çalıştaya katkı sağladılar.

Dört okulda oluşturulan altı komisyonu tek tek ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan; “İnsanı maddi manevi tüm varlık unsurlarıyla bir bütün olarak gören bakışı temsil eden 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi’nin en temel felsefesi insanı tekrar hak ettiği biçimde eğitim gündemine taşımaktır. Bu maksatla düzenlediğimiz çalıştaya olumsuz hava şartlarına rağmen tüm davetlilere iştiraklerinden dolayı teşekkür ederim. Bu toplumda yaşayan her bireyin eğitimle ilgili söyleyecek birkaç cümlesi elbette vardır. Bu fikirlerinizi kurum olarak önemsiyoruz. Tüm faaliyetlerimize katkı sağlayacağı inancındayız. Katılımın en üst seviyede olmasından dolayı ve çalıştay sırasında sağlayacağınız diğer katkılar için şimdiden teşekkür ediyorum.” dedi.

2023 Eğitim Vizyonu Çalıştayı kapanış ve paylaşım toplantısı 14 Ocak 2019 Pazartesi günü saat 14:00'da Gümüşhane Kültür Merkezinde Sayın Valimiz Kamuran Taşbilek ve protokol katılımı ile gerçekleştirilecek.

Yorumlar (1)
Alperen 5 yıl önce
he he , adam kayirmayi, li̇yaketsi̇s ki̇şi̇leri̇ adam yeri̇ne koya koya eği̇ti̇mi̇n i̇çi̇ne etti̇ni̇s ya şi̇mdi̇ boylu poslu toplantilar yaparak belki̇ sevi̇yesi̇sli̇ği̇ni̇si̇ örtbas edersi̇ni̇s. torpi̇l, adam kayirma, sendi̇kalim,akrabam, parti̇li̇m....
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09