banner333

banner309

MEM Değerlendirme Toplantıları Devam Ediyor !

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenli olarak sürdürülen değerlendirme toplantısının Haziran ayı toplantısı Gümüşhane Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi’nde yapıldı.

Eğitim 07.06.2013, 17:56
MEM Değerlendirme Toplantıları Devam Ediyor !
banner400

               Gümüşhane Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi Pansiyonu’nda yapılan toplantıda Okul Müdürü Cemal Karabulut tarafından okulu tanıtan brifing sunuldu.

               Yapılan sunumda Karabulut; Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi’nin amacı, personel ve öğrenci durumu, okulun son beş yıllık YGS ve LYS başarı istatistikleri ile yükseköğretime yerleştirme durumu, eğitim öğretim çalışmaları ve proje çalışmalarından bahsetti.

               Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Öğretim Kurumları ile Özel Eğitim ve Rehberlik Şubesi brifingi Şube Müdürü Aynur Bilgin tarafından gerçekleştirildi.

               Bilgin; Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Öğretim Kurumları ile Özel Eğitim ve Rehberlik Şubesi’nin görev alanları ve çalışmalarını sunu eşliğinde anlattı. İstatistikler eşliğinde Gümüşhane’de yer alan özel eğitim ve özel öğretim kurumlarını, öğrenci ve personel sayıları ve bu kurumların görev tanımları hakkında detaylı bir bilgi verdi. 

                İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş tarafından 2012 yılının başarı durumunu ve gelecek yıldan beklentileri istatistiklerle masaya yatırıldı.

Aktaş; “Bu hafta sonunda ilimizde ve tüm ilçe merkezlerimizde Cumartesi günü SBS ile Pazar günü Devlet Bursluluk ve Yatılılık Sınavlarını yapacağız. Hazırlıklarımızı tamamladık. Gümüşhane’de yatılı öğrencilerimizin sayısının fazla olması nedeniyle onların kontrolü ve etütleri tarafımızdan muntazaman takip edilmekte ve başarının da bu sayede diğer illere göre yüksek olacağını biliyoruz. Bakanlığımız tarafından bu yıl farklı bir uygulamayla ilimiz yatırımları hiçbir sıkıntı olmadan normal takviminde devam etmektedir. Temel eğitim alanındaki tüm onarımlar ihale edilmiştir. Ders bitimi ile birlikte onarımlarımız başlayacaktır. Ortaöğretim alanında ise bakanlığın gönderdiği meblağlar birleştirilerek il ve ilçelerimizdeki on okulumuz ihale aşamasındadır. Bu hafta sonu yapılacak olan sınavlarda tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.   

               Vali Dr. Yusuf Mayda:  “Bir yılı bu şekilde tamamladık. Gümüşhane siz değerli idarecilerimiz ve okul müdürlerimiz sayesinde marka şehir olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Gümüşhane diğer alanlarda olduğu gibi bilhassa eğitim alanda çıtayı yükselterek marka olacaktır. Biz eğitim alanında sürekli gel gitleri değil sürekli artan başarıyı hedefliyor ve istiyoruz. İdareci ve öğretmenlerimizin öğrencilerini takip ederek başarıya ulaşacağını biliyoruz. Öğretmen ve idareciler olarak aileyi kesinlikle eğitimin içine almamız gerekiyor. Onlarsız başarıyı yakalamamamız mümkün değildir. Felsefemiz “beyazın zıttı daha beyazdır” olmalıdır. Öğrencilerimiz ders başarısı yanında akademik, sosyal ve kültürel anlamda da hep en önde olmalıdır. Geçmiş yıllarda bunun başarılı örneklerinin olduğunu biliyoruz. Bizler ekip olarak Gümüşhane’yi zirvelere çıkaracağız. Siz değerli idarecilerimizden beklentimiz öğrencilerle ve aileleriyle birlikte olun. Gümüşhane’nin her alanda model olması siz değerli eğitimcilerimizin elindedir. Bende hafta sonu yapılacak olan sınavda öğrencilerimize üstün başarılar diliyorum. “ dedi.

Vali Dr. Yusuf Mayda, Vali yardımcısı Armağan Önal, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Müdür Yardımcıları Murat Şükrü Baş, Mesut Olgun, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul ve kurum müdürleri katıldı



Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27