banner333

banner309

Gümüşhane'de Tübitak Bilim Fuarı Açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan protokol gereği Gümüşhane’de Bilim Fuarı açıldı.

Eğitim 04.05.2013, 11:16
Gümüşhane'de Tübitak Bilim Fuarı Açıldı
banner400
Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan protokol gereği Gümüşhane’de Bilim Fuarı açıldı.

Ülke genelinde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak düzenlenen etkinlikler kapsamında TÜBİTAK Bilim Fuarı etkinliği ilk olarak Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi’nde başladı.

Türk Telekom Fen Lisesi Spor Salonunda bugün ve yarın açık kalacak olan fuarda, okul öğrencileri tarafından hazırlanan 26 proje sergileniyor.

Fuar açılışı nedeniyle düzenlenen törene Vali Dr. Yusuf Mayda, Milletvekili Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Meteoroloji Müdürü Nazım Kul, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, İl Eğitim Denetmenleri Başkanı Şahmettin Kaya, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Murat Şükrü Baş, Mesut Olgun, Milli Eğitim Şube Müdürleri İsmail Hayal, Murat Eskicioğlu, Bülent Ağaç, Kemalettin Karabulut, Abidin Merdan, Türk Telekom Fen Lisesi Müdürü Ömer Pir, daire amirleri ve çok sayıda öğrenci velisi ve öğretmenler katıldı.

Törende konuşan Vali Dr. Yusuf Mayda, “Beyaz tahtanın üzerine ne yazarsak onu görürüz. Bilgileri mevcut ama biz bunların üzerine yeni katkı yapmak durumundayız.” dedi.  Öğrencilerin kendilerine güvenmeleri ve böyle projeler üretmelerinin kendilerini son derece memnun ettiğini ifade eden Vali Mayda, “Bu gayretin ulusal düzeyde de devam etmesini bekliyoruz. Bütün öğrencilerimiz kendilerini topluma katkıda bulunması gereken fertler olarak görmek durumunda. Onu da yönlendirecek olan idareci ve öğretmenlerimizdir. Kendilerine teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün de öğrencilerin başarılı çalışmalara imza attığını belirterek, “Çocuklarımız okulda kendi çaplarında çok güzel şeyler yaptılar. Düşünmüşler düşünen her insan güzel şeyler üreteceklerine eminiz.” ifadelerini kullandı.

TÜBİTAK Bilim Fuarının Türk Telekom Fen Lisesinin yanı sıra 14 Mayıs Salı günü Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, 16 Mayıs Perşembe günü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve 17 Mayıs Cuma günü Gümüşhane Anadolu Lisesi okullarında da açılacağı bildirildi.



Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46