banner333

banner309

Eğitim Gönüllülerinin Aileleri İftar'da Buluştıu

Gümüşhane eğitim kurumları, eğitim gönüllülerinin ailelerine iftar verdi

Eğitim 18.07.2013, 16:36
Eğitim Gönüllülerinin Aileleri İftar'da Buluştıu
banner400

Yurt dışına hicret eden eğitim gönüllülerin ailelerine Gümüşhane Eğitim Kurumları tarafından Özel Bahar Koleji’nde iftar yemeği verildi.

Yemeğin ardından konuşan Gümüşhane Eğitim Kurumları Genel Müdürü İbrahim Karakoca, evlatlarını dünyanın dört bir tarafına gönderen eğitim gönüllülerinin ailelerini bir araya getirmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Hicret ederek destan yazan eğitimciler ve aileleriyle gurur duyulması gerektiğini belirten Karakoca, bunun herkese nasip olmayacağını belirtti.

Fem Dersanesi Müdürü Nurullah Çörek’in sunumuyla renklenen programda konuşan hicret eden eğitimcilerden Süleyman Arif Duman’ın babası Yusuf Duman, evlat yetiştirmenin zor olduğunu ancak insanlığa hizmet için seve seve evladını hicrete gönderdiğini bildirdi.  Duman, gönül erlerinin yola çıkarken, iman duygusu, hizmet aşkı ve büyük buluşmada bir araya gelme ümidi taşıdıklarını dile getirdi.

Katılımcılardan Emine Öztürk, kızının Kamboçya’da öğretmenlik yaptığını ve arkasına dönüp bakmadan hicret ettiğini bildirdi. Kendisiyle yaptığı bir görüşmede, ‘Anne, burada karınca yiyorlar. Bir görsen’ şeklinde konuşunca ‘Olsun, bir şey olmaz kızım. Sen vazifeni yap.’ diye kendisine moral verdiğini kaydetti. 

Gümüşhane’de eğitim camiasından emekli olduktan sonra ilerleyen yaşına rağmen eğitim gönüllülerine yardımcı olmak için koşturan Aziz Bayraktar ve Şiran ilçesinden katılan Ziya Yılmaz’ın birer konuşma yaptığı program ödül töreniyle sona erdi.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09