banner333

banner309

Aktaş'dan, 2013-2014 Eğitim Yılı Mesajı !

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Eğitim 14.09.2013, 13:40
Aktaş'dan, 2013-2014 Eğitim Yılı Mesajı !
banner400

2013-2014 Eğitim Öğretim yılına başlarken hepimizin en değerli varlıkları olan evlatlarımızı çağın ihtiyaç ve gerekliliğine uygun, milli, manevi ve ahlaki kazanımlarını elde etmiş, ailesine, çevresine ve ait olduğu topluma karşı sorumluluklarının bilincinde, Gümüşhane’mize ve ülkemize hayırlı ve yararlı birer evlat olarak yetiştirmek en asli görevimizdir.

Onları bir üst öğrenime hazırlarken hayata da hazırlamak tek gayemizdir. Milli Eğitim Bakanlığımızın plan ve programları ışığında evlatlarımızı her alanda yetiştirmek, toplumu yüceltmek ve standartları yükseltmek biz eğitimcilerin görevidir. Diğer yandan dünyadaki gelişmelerin gerisinde kalmamak, rekabet ortamında ön sıralarda yer alabilmek için, öncelikle eğitim sistemimizi çağın gereklerine uydurmak zorundayız. Çağdaş eğitim, toplumsal yaşamın biçimlendirilmesinin, geleceğe yönelik adımların belirlenmesinin ve başarıya ulaşılmasının vazgeçilmez öğesidir. Sağlam temeller üzerine kurulmuş bir eğitim, çocuklarımızın geleceği kadar genç nüfus yoğunluğuna sahip ülkemizin geleceği için de en temel koşuldur. 

Bu nedenle aramıza katılan yeni eğitim neferleri ile birlikte “evlatlarımızın eğitimlerinde geçen her dakika ibadet hükmündedir” mantığıyla ilimizin eğitim çıtasını var olandan daha yükseklere çıkarmalıyız. Bu gaye ve hedefle eğitim ailesi olarak görevimizin bilincinde olmamız gerekmektedir.

İdarecilerimizden personeline ve öğrencilerine karşı sabır, anlayış ve güler yüz, öğretmenlerimizden biraz daha fazla gayret ve samimiyet, geleceğimizin teminatı olan yavrularımızdan hedeflerini belirlemelerini ve belirledikleri hedefe ulaşmak için azami gayret ve eğitim çalışanlarına karşı sevgi ve saygı bekliyoruz.

Olmazsa olmazımız olan değerli velilerimizden ise çocuklarına ve okula karşı ilgi ve destek bekliyoruz. Bu çocuklar bizim en kıymetli varlıklarımızdır. Onların ruh ve beden sağlığı içinde başarılı bir eğitim görmesi en önemli hedefimiz olmalıdır. Aile olarak çocuklarınızı okula yazdırmakla göreviniz bitmiyor. Bilakis çocuğunuzun öğretmen ve idarecileriyle devamlı diyalog içinde olun ve okulla olan ilginizi kesmeyiniz. Problemlerinizi bir aile sıcaklığı içerisinde çözmeye çalışın.

Bu vesileyle 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılının tüm idareci, öğretmen, eğitim çalışanı, veli ve tüm öğrencilerimize üstün başarılar ve hayırlar getirmesini temenni ederim.

Hızır AKTAŞ
İl Milli Eğitim Müdürü

 

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45